Једнократна новчана помоћ најугроженијима
31. децембра 2014.
Дочек Српске Нове године
6. јануара 2015.
Прикажи све

Почела подела помоћи

DSC_1874-1 DSC_1866-1

Најугроженијим породицама и појединцима Мале Плане и Ресинца додељена је помоћ у основним животним намирницама. Ову помоћ уручио је председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и члан Општинског већа задужен за социјална питања Милан Аранђеловић.

– У наредних неколико дана најугроженијим породицама и појединцима,који до сада нису примили ниједан вид помоћи,биће подељено више од 100 пакета са основним животним намирницама. Средства за куповину ових пакета у износу од 450 хиљада динара обезбеђена су из буџета,рекао је Пауновић и додао да ће највећи део ове помоћи бити подељен угроженима у сеоским срединама. Према његовим речима,локална самоуправа ће и поред тешке финансијске ситуације увек помагати социјално угроженим породицама и појединцима.

– У сарадњи са Центром за социјални рад,Црвеним крстом и месним канцеларијама ову помоћ угрожене породице и појединци добијаће на кућне адресе. То се првенствено односи на старачка домаћинства и појединце који живе у сеоским срединама,изјавио је члан Општинског већа задужен за социјална питања Милан Аранђеловић и додао да ће акција поделе пакета на кућни праг бити настављена у наредних неколико дана.

Подели првих 17 пакета,осим руководства локалне самоуправе,присуствовали су и представници Центра за социјални рад и Црвеног крста Прокупља.

Величина слова: