Radovi teku po planu
13. februara 2017.
Počeli radovi u voćnjacima
17. februara 2017.
Prikaži sve

Počela restauracija spomenika Topličkim junacima


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 spomenik%20centar

U susret velikoj državnoj manifestaciji,obeležavanju stote godišnjice Topličkog ustanka,danas su u Prokuplju počeli radovi na restauraciji spomenika Topličanima palim u ratovima 1912 -1918. i žrtvama u narodnom  ustanku  1917. godine.

-Skoro dve godine traju naši napori da realizujemo sve aktivnosti kako bi dostojno,onako kako junaci slobodarske Toplice i zaslužuju,obeležili stogodišnjicu Topličkog ustanka. Uz podršku Ministarstva za rad,boračka i socijalna pitanja,koje je izdvojilo oko 6 miliona dinara,Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš,danas su započeti radovi na restauraciji spomenika na Trgu topličkih junaka,gde će biti i održana centralna manifestacija,pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića,izjavila je većnica za kulturu Opštine Prokuplje i član Organizacionog odbora za obeležavanje stogodišnjice Topličkog ustanka,Milica Erić.

Prema njenim rečima, restauracija će se obaviti u dve faze. Prva faza obuhvata radove na samom spomeniku,dok će se u drugoj fazi raditi na uređenje prostora oko spomenika.

Veličina slova: