Велика научна журка у Плочнику
20. маја 2016.
Промоција Омладинског форума „Власина 2016“
24. маја 2016.
Прикажи све

Почеле припреме за Дане вишње 2016


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Dani%20visnje%201

Привредно-туристичка и културна манифестација Дани вишње – 11. Сабор вишњара 2016 биће одржана 24. и 25. јуна у Прокупљу и Великој Плани како је на првој седници одлучио Организациони одбор којим је председавао председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић. Осим председника Пауновића и чланицe Општинског већа задуженe за област културе Милице Ерић,састанку су присуствовали и представници Удружења Топличана из Београда,Уније привредника,предузетника и занатлија Топличког округа,Високе пољопривредно-прехрамбене школе струковних студија из Прокупља и откупљивачи воћа са подручја прокупачке општине.

Председник Организационог одбора Дани вишње 2016 Мирољуб Пауновић рекао је да ће овогодишња манифестација бити садржајно богатија у односу на прошлу годину.

– Осим предавања еминентних стручњака из области воћарства,планирано је да многобројни произвођачи и прерађивачи изложе своје производе од вишања и меда,изложба ручних радова и пољопривредне механизације. Посебан акценат на предавањима биће стављен на примену савремених технологија и стандарда у производњи здраве и безбедне хране и примену мера у сузбијању штеточине жилогриз,рекао је Пауновић и додао да је за све посетиоце ових манифестација планиран и богат културно-забавни програм уз учешће певача,трубача и фолклора Дома културе из Прокупља.   

Величина слова: