Брже и лакше до њива
10. јула 2015.
Кошаркаши отворили спортски део програма
14. јула 2015.
Прикажи све

Почеле славске свечаности


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

1Slava%202015 2Slava%202015

Свечаности поводом обележавања овогодишње градске славе почеле су у порти Цркве Светог Прокопија наступом Дечијег хора прокупачког Дома културе и казивањем духовне поезије Драмског студија Варошког позоришта „Хистрион“.

У присуству представника цркве,локалне самоуправе и грађана,славске свечаности са културним и спортским садржајима отворио је председник Општине Прокупље и овогодишњи домаћин славе Мирољуб Пауновић.

– Поносимо се нашим свецем и именом које нам је дао и у његову част славимо наш имендан. Црква Светог Прокопија једна је од најстаријих на Балкану,а Прокупље је једини град у Србији који је добио име по свецу чије су мошти у овом здању сачуване. Славске свечаности почињу данас и трајаће наредних десетак дана,рекао је председник Пауновић.

3Slava%202015 4Slava%202015

Он је позвао наше суграђане да посете све манифестације које су организовале установе културе и локална самоуправа и на тај начин учествују у прослави своје славе.

Млади гумци Варошког позоришта овом приликом говорили су духовну поезију,избор из светске антологије духовне хришћанске поезије,а Дечији хор под вођством Сање Стојковић певао је „Вјеро наша,вјеро славна“,и „Душо моја“. Последњом композицијом  „Хај`те браћо белој цркви“ хор је позвао све вернике да се придруже обележавању Светог Прокопија,великог и важног датума за све нас.  

6Slava%202015 7Slava%202015

Величина слова: