Brže i lakše do njiva
10. jula 2015.
Košarkaši otvorili sportski deo programa
14. jula 2015.
Prikaži sve

Počele slavske svečanosti


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

1Slava%202015 2Slava%202015

Svečanosti povodom obeležavanja ovogodišnje gradske slave počele su u porti Crkve Svetog Prokopija nastupom Dečijeg hora prokupačkog Doma kulture i kazivanjem duhovne poezije Dramskog studija Varoškog pozorišta „Histrion“.

U prisustvu predstavnika crkve,lokalne samouprave i građana,slavske svečanosti sa kulturnim i sportskim sadržajima otvorio je predsednik Opštine Prokuplje i ovogodišnji domaćin slave Miroljub Paunović.

– Ponosimo se našim svecem i imenom koje nam je dao i u njegovu čast slavimo naš imendan. Crkva Svetog Prokopija jedna je od najstarijih na Balkanu,a Prokuplje je jedini grad u Srbiji koji je dobio ime po svecu čije su mošti u ovom zdanju sačuvane. Slavske svečanosti počinju danas i trajaće narednih desetak dana,rekao je predsednik Paunović.

3Slava%202015 4Slava%202015

On je pozvao naše sugrađane da posete sve manifestacije koje su organizovale ustanove kulture i lokalna samouprava i na taj način učestvuju u proslavi svoje slave.

Mladi gumci Varoškog pozorišta ovom prilikom govorili su duhovnu poeziju,izbor iz svetske antologije duhovne hrišćanske poezije,a Dečiji hor pod vođstvom Sanje Stojković pevao je „Vjero naša,vjero slavna“,i „Dušo moja“. Poslednjom kompozicijom  „Haj`te braćo beloj crkvi“ hor je pozvao sve vernike da se pridruže obeležavanju Svetog Prokopija,velikog i važnog datuma za sve nas.  

6Slava%202015 7Slava%202015

Veličina slova: