„Абрашевић“ амбасадор Прокупља
27. септембра 2016.
У току попис објеката
29. септембра 2016.
Прикажи све

Почели овогодишњи „Дани европске баштине“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

db1

 Народни музеј Топлице и ове године богатим и разноврсним  програмом учествује у манифестацији „Дани европске баштине“. Она је у нашем граду почела дечијим радионицама у оквиру које су ученици прокупачких основних школа обишли град и упознали се споменицима културе. Тема овогодишњих Дана европске баштине је „Културно наслеђе и заједнице-живети с наслеђем“. Циљ је да се нагласи важност улоге коју имају заједнице у управљању својим културним наслеђем и окружењем и истакне његова  вредност и потенцијал  као ресурса одрживог развоја и квалитета живота.

db

-Кроз различите дечије радионице,изложбе и трибине,које смо припремили за овогодишњу манифестацију,потрудићемо се да покажемо колико треба да нам буде важно сопствено окружење и културно наслеђе у њему. Надамо се да ћемо на овај начин и друге покренути да се брину о свом,а самим тим и о заједничком наслеђу,истакао је директор Народног музеја Топлице Дарко Жарић.
Програм обележавања ове манифестације  биће настављен вечерас од 19 часова у Музеју када је заказано отварање изложбе „Манастири и цркве јужне и источне Србије. Извођењем духовне музике у овом програму ће учествовати и хор прокупачког Дома културе.
Величина слова: