„Abrašević“ ambasador Prokuplja
27. septembra 2016.
U toku popis objekata
29. septembra 2016.
Prikaži sve

Počeli ovogodišnji „Dani evropske baštine“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

db1

 Narodni muzej Toplice i ove godine bogatim i raznovrsnim  programom učestvuje u manifestaciji „Dani evropske baštine“. Ona je u našem gradu počela dečijim radionicama u okviru koje su učenici prokupačkih osnovnih škola obišli grad i upoznali se spomenicima kulture. Tema ovogodišnjih Dana evropske baštine je „Kulturno nasleđe i zajednice-živeti s nasleđem“. Cilj je da se naglasi važnost uloge koju imaju zajednice u upravljanju svojim kulturnim nasleđem i okruženjem i istakne njegova  vrednost i potencijal  kao resursa održivog razvoja i kvaliteta života.

db

-Kroz različite dečije radionice,izložbe i tribine,koje smo pripremili za ovogodišnju manifestaciju,potrudićemo se da pokažemo koliko treba da nam bude važno sopstveno okruženje i kulturno nasleđe u njemu. Nadamo se da ćemo na ovaj način i druge pokrenuti da se brinu o svom,a samim tim i o zajedničkom nasleđu,istakao je direktor Narodnog muzeja Toplice Darko Žarić.
Program obeležavanja ove manifestacije  biće nastavljen večeras od 19 časova u Muzeju kada je zakazano otvaranje izložbe „Manastiri i crkve južne i istočne Srbije. Izvođenjem duhovne muzike u ovom programu će učestvovati i hor prokupačkog Doma kulture.
Veličina slova: