Prevencijom protiv bolesti srca
20. septembra 2016.
Vojni lekari u selima prokupačke opštine
22. septembra 2016.
Prikaži sve

Počeo popis nelegalnih objekata

panorama-grada-2

 Na teritoriji opštine Prokuplje počeo je popis nezakonito izgrađenih objekata ,koji će trajati do 29. novembra.   Formirane su komisije koje obilaze gradske zone i popisuju nezakonito izgrađene objekte za koje  nije podnet zahtev za legalizaciju u skladu sa ranije važećim zakonom.

Prema podacima Odeljenja za urbanizam,stambeno-komunalne delatnosti i građevinarstvo,na teritoriji opštine Prokuplje je oko 16. 000 takvih objekata.  –- Vlasnici nelegalno izgrađenih objekata mogu sami  da prijave  svoje objekte za legalizaciju. Do sada se javilo oko 500 vlasnika,od kojih je već 200 dobilo rešenja o legalizaciji,kazala je  rukovodilac Odeljenja za urbanizam,stambeno-komunalne delatnosti i građevinarstvo Opštine Prokuplje,Vesna Živković.

Opština Prokuplje formirala je sedam komisija koje po zonama obilaze grad i evidentiraju objekte. Ovom prilikom mole se građani da blagovremeno pripreme  na uvid svu raspoloživu dokumentaciju koja se odnosi na objekte,građevinsku dozvolu,upotrebnu dozvolu,posedovni list i druga akta koja se odnose na objekte i parcelu na kojoj se oni nalaze. Ukoliko ne poseduju dokumentaciju,dužni su da daju tačne podatke o vlasniku parcele i objekta,kao i da omoguće popisivaču identifikaciju i fizičko merenje objekta,u cilju što efikasnijeg i bržeg sačinjavanja zahteva i daljeg postupka ozakonjenja . 

Veličina slova: