Асфалтирање улице у Јабукару
31. марта 2014.
Награде на ФЕДЕС-у
9. априла 2014.
Прикажи све

Почео шести ФЕДЕС


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Шести по реду Фестивал дечјег стваралаштва обрадовао је и ове године ученике основних школа из целе Топлице. Започео је такмичњем 55 инструменталиста ученика Музичке школе „Корнелије Станковић“ из Прокупља. Прво место у класи клавира освојио је Едис Сушица. Давид Томовић био је најбољи у извођењу композиције на хармоници,а Војислав Миленковић и Стивен Демировић освојили су прво место у класи гитаре и виолине.

IMG_0018 Slika3438

Дечију песму састављену од 16 нових композиција,пре саме финалне вечери,имају прилику да виде,чују и гласају за своје фаворите,ученици у публици.

IMG_0028 IMG_0022

Изложба дечијих ликовних радова на којој ће најбољима бити додељене награде биће отворена у галерији музеја вечерас у 18 сати. Љубитеље старе добре музике у среду од 19 сати очекује вече народног стваралаштва. За четвртак је предвиђено финале Дечије песме,које ће бити одржано у биоскопу „Топлица“. Тада ће бити проглашена најбољa композиција Дечије песме,од стране публике и жирија. Поред победничке композиције,награду ће добити и другопласирани и трећепласирани извођачи.

Copy%20of%20DSC_7251

На самом отварању овогодишњег ФЕДЕСА директорка Дома културе Тијана Петровић је поздравила децу у публици и на сцени,рекавши им да ова важна манифестација постоји због њих,али и захваљујући њима.       

Посебан поклон свој деци у оквиру ФЕДЕС-а јесте позоришна представа „Хајдудудуци“ уметничке радионице „Растко“,која је планирана за петак 11. април у биоскопу „Топлица“.

DSC_7349

 

Величина слова: