За безбедније кретање пешака
5. маја 2015.
Обнављање пријатељских веза
7. маја 2015.
Прикажи све

Почиње Недеља Црвеног крста


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 crveni21

Црвени крст Прокупље припрема низ активности којима ће бити обележена Недеља Црвеног крста,која траје од 8. до 15. маја.

Као и сваке године Недељу Црвеног крста почињемо обиласком наших старих волонтера,који су цео свој животни век посветили хуманитарном раду. Активисти Црвеног крста користе сваку прилику да са њима поразговарају и подсете на њихов хуманитарни рад,рекла је секретар Црвеног крста Прокупље Душица Динић.

У оквиру обележавањa Недеље Црвеног крста 9. и 10. маја биће организован радни викенд,када је са здравственим радницима планиран обилазак околних села.

Том приликом одржаћемо предавањe на тему „Основи здравствене хигијене“,а становници ће имати прилику да провере крвни притисак и добију медицинске савете од стручних људи,рекла је Динић и истакла да је Црвени крст припремио пакете са храном које ће том приликом поделити најугроженијим породицама.

Традиционално,Црвени крст Прокупље додељује награде за најбоље ликовне и литерарне радове на конкурсу „Крв живот значи,“ које ће бити уручене ученицима основних и средњих школа 12. маја.

 

Крај Недеље Црвеног крста предвиђен је за посету прокупачком породилишту,када ће све бебе рођене од 8. до 15. маја добити пакете који су ове године обезбеђени уз помоћ донатора.

 

Величина слова: