Министарка Зорана Михајловић у Прокупљу
7. априла 2016.
Глумац Ђорђе Стошић најбољи у Крагујевцу
12. априла 2016.
Прикажи све

Подршка микро и малим предузећима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

У циљу отварања нових радних места и повећања производње,Европски ПРОГРЕС објавио је јавни позив за доделу бесповратне помоћи предузетницима,микро и малим предузећима,у општинама које су обухваћене овим развојним програмом.

За ове активности,усмерене на повећање конкурентности локалне привреде у 34 општине југоисточне и југозападне Србије,Европска унија и Влада Швајцарске определиле су 250.000 евра. Јавни позив биће отворен до 10. јуна 2016. године. Право учешћа на конкурсу имају предузетници,микро и мала предузећа која су регистрована 2013. или 2014. године на територији једне од 34 општине обухваћене програмом Европски ПРОГРЕС.

Предузетници морају да буду већински у домаћем приватном власништву,да имају остварену пословну добит на крају 2015. године као и измирене обавезе по основу уплате пореза и доприноса.

– Европска унија и Влада Швајцарске путем овог јавног позива пружају подршку приватном сектору,који је кључни за економски раст и повећање запослености,рекао је Грем Тиндал,менаџер Европског ПРОГРЕСА.

Програм ће подржати најмање 12 пројеката,а додељена средства по пројекту не могу прећи 25.000 евра за мало предузеће и 15.000 евра за микро предузеће или предузетника,док подносиоци пројеката треба да обезбеде финансијско учешће од 30% од тражене вредности донације.

Европски ПРОГРЕС неће додељивати новчана бесповратна средства,већ ће у одобреној вредности бити набављена опрема или пружене услуге које треба да допринесу повећању продуктивности,отварању нових радних места и ширењу тржишта.

– Очекујемо да представници приватног сектора осмисле и спроведу активности којима ће подржати ширу заједницу,попут пружања подршке локалним организацијама,спровођења јавних радова или учешћа у хуманитраним акцијама,истакла је Оливера Костић,менаџерка сектора за конкурентност у оквиру програма Европски ПРОГРЕС.

progres 

Величина слова: