Боља решења за водснабдевање и превоз ђака
23. јануара 2017.
Министар отвара поставку „Топлички устанак“
25. јануара 2017.
Прикажи све

Подршка Општине раду ПУ Прокупље

Општина Прокупље издвојила је средства за куповину два специјализована теренска вoзила за потребе Полицијске управе у Прокупљу. Возила је у име Општине Прокупље,у присуству министра унутрашњих послова Републике Србије Небојше Стефановића и народног посланика др Дарка Лакетића,полицији предао на коришћење председник Општине Прокупље Александар Симоновић.

 02

Министар Стефановић је отворио нову полицијску станицу на Требињском брду уз административну линију са Косовом и Метохијом.

Том приликом он се захвалио Општини Прокупље и рекао да је оваква пажња подстрек полицији за бољи рад. Такође је нагласио да ће возила омогућити бољи контакт полицији са житељима из најудаљенијих села са овог подручја.

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић је том приликом истакао да је овај поклон знак одличне сарадње са Полицијском управом,као и свесрдна помоћ локалне самоуправе полицији у њиховом одговорном послу.

– За нашу Општину од великог је значаја то што имамо одличну сарадњу са Полицијском управом,јер нам је безбедност и сигурност сваког нашег житеља најважнија,рекао је Симоновић.

Он је прецизирао да су два аутомобила „Дачија дастер“, са погоном на сва четири точка,специјализована за кретање у отежаним теренским условима, плаћена три милиона и 600 хиљада динара,средствима која се у општински буџет сливају од казни наплаћених за саобраћајне прекршаје.

Predsednik   06 

– Предлог за куповину ових возила дао је Савет за безбедност саобраћаја,а аутомобили су купљени по избору Полицијске управе,којој је то у овом тренутку било најпотребније,казао је Симоновић и додао да ће се са оваквом праксом наставити и даље,што значи да ће се средства од саобраћајних казни и даље улагати у саобраћајну инфраструктуру и бољу опремљеност за рад полиције.

– Поносни смо да је наша Полицијска управа једна од најбољих у Србији. Из  године у годину на подручју наше општине све је мање кривичних дела што указује на то да се овде значај придаје превентивном раду,нагласио је Симоновић. Он је подсетио да је због добрих резултата Полицијска управа Прокупље недавно награђена од стране министра унутрашњих послова Небојше Стефановића.

– Ова донација значи нам много јер нам је била преко потребна за рад саобраћајне полиције на терену. Топлички округ је транзитно подручје са великом фреквенцијом саобраћаја према Аутономној покрајини Косово и Метохија и према зимским туристичким центрима,нарочито ка Копаонику,рекао је начелник Полицијске управе у Прокупљу Ненад Каличанин.

mup%201

Он је изразио задовољство сарадњом са руководством локалне самоуправе захваљујући чему се поједини задаци брже и ефикасније завршавају.

– Ово нам је и подстрек за много више посла и још више одговорности,све у интересу безбедности на путевима и сигурности свих наших грађана,закључио је Каличанин. 

Величина слова: