Bolja rešenja za vodsnabdevanje i prevoz đaka
23. januara 2017.
Ministar otvara postavku „Toplički ustanak“
25. januara 2017.
Prikaži sve

Podrška Opštine radu PU Prokuplje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Opština Prokuplje izdvojila je sredstva za kupovinu dva specijalizovana terenska vozila za potrebe Policijske uprave u Prokuplju. Vozila je u ime Opštine Prokuplje,u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojše Stefanovića i narodnog poslanika dr Darka Laketića,policiji predao na korišćenje predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

 02

Ministar Stefanović je otvorio novu policijsku stanicu na Trebinjskom brdu uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom.

Tom prilikom on se zahvalio Opštini Prokuplje i rekao da je ovakva pažnja podstrek policiji za bolji rad. Takođe je naglasio da će vozila omogućiti bolji kontakt policiji sa žiteljima iz najudaljenijih sela sa ovog područja.

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović je tom prilikom istakao da je ovaj poklon znak odlične saradnje sa Policijskom upravom,kao i svesrdna pomoć lokalne samouprave policiji u njihovom odgovornom poslu.

– Za našu Opštinu od velikog je značaja to što imamo odličnu saradnju sa Policijskom upravom,jer nam je bezbednost i sigurnost svakog našeg žitelja najvažnija,rekao je Simonović.

On je precizirao da su dva automobila „Dačija daster“, sa pogonom na sva četiri točka,specijalizovana za kretanje u otežanim terenskim uslovima, plaćena tri miliona i 600 hiljada dinara,sredstvima koja se u opštinski budžet slivaju od kazni naplaćenih za saobraćajne prekršaje.

Predsednik   06 

– Predlog za kupovinu ovih vozila dao je Savet za bezbednost saobraćaja,a automobili su kupljeni po izboru Policijske uprave,kojoj je to u ovom trenutku bilo najpotrebnije,kazao je Simonović i dodao da će se sa ovakvom praksom nastaviti i dalje,što znači da će se sredstva od saobraćajnih kazni i dalje ulagati u saobraćajnu infrastrukturu i bolju opremljenost za rad policije.

– Ponosni smo da je naša Policijska uprava jedna od najboljih u Srbiji. Iz  godine u godinu na području naše opštine sve je manje krivičnih dela što ukazuje na to da se ovde značaj pridaje preventivnom radu,naglasio je Simonović. On je podsetio da je zbog dobrih rezultata Policijska uprava Prokuplje nedavno nagrađena od strane ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

– Ova donacija znači nam mnogo jer nam je bila preko potrebna za rad saobraćajne policije na terenu. Toplički okrug je tranzitno područje sa velikom frekvencijom saobraćaja prema Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija i prema zimskim turističkim centrima,naročito ka Kopaoniku,rekao je načelnik Policijske uprave u Prokuplju Nenad Kaličanin.

mup%201

On je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa rukovodstvom lokalne samouprave zahvaljujući čemu se pojedini zadaci brže i efikasnije završavaju.

– Ovo nam je i podstrek za mnogo više posla i još više odgovornosti,sve u interesu bezbednosti na putevima i sigurnosti svih naših građana,zaključio je Kaličanin. 

Veličina slova: