Расписан Ђурђевдански књижевни конкурс
1. марта 2016.
За бољу безбедност особа са инвалидитетом
4. марта 2016.
Прикажи све

Подршка за брендирање и увођењу стандардa


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

progres

 Општина Покупље обухваћена је програмима Европског ПРОГРЕС-арогреса,у оквиру којих ће се средствима Европске уније и Владе Швајцарске  финансирати пројекти који ће унапредити квалитет  производа и услуга у 34 општине  југоисточне и југозападне Србије.

.Подршка подразумева финансирање 57 пројеката за увођење  или ре-сертификацију међународних стандарда квалитета за 22 микро,мала и средња предузећ,за шта ће бити утрошено око 78.000 евра.

-Увођењем међународних стандарда квалитета и безбедности хране,стварају се  услови за потенцијали  раст пословања и извоза,као и унапређење квалитета услуга  у општинама које су обухваћене овим програмом,истакнуто је на састанку Управног одбора Европског ПРОГРЕС-а.

Програм ће такође пружити подршку у вредности од 80.000 евра  за 32 пољопривредне задруге и удружења,како би се ојачали њихови капацитети ,кроз обуке и студијско путовање у једну од земаља Европске уније,а најуспешније произвођачке групе имаће прилику да конкуришу за средства којима  би увели иновације  у своје пословање.

Европска унија и Влада Швајцарске обезбедиле су  још  44.000 евра за брендирање  четири пољопривредна производа  путем регистрације заштите                 географског порекла,како би се постигла већа препознатљивост производа,бољи тржишни пласман,као и промоција територије са које потиче производ.

 

Величина слова: