Ноћ музеја у Прокупљу
10. јуна 2014.
У току заменa водоводних цеви у центру Прокупља
12. јуна 2014.
Прикажи све

Подршка женском предузетништву


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 

 Основни циљ програма је развој женског предузетништва кроз усклађивање пословања са захтевима међународних стандарда пословања,унапређивање пословних процеса,производа и услуга и јачање људских ресурса.
 Бесповратна средства ће се одобравати за уређење пословања у складу са захтевима међународних стандарда пословања (имплементација стандарда,сертификација,ресертификација) и обележавање производа „ЦЕ“ знаком,побољшање постојећих и развој нових технолошких процеса,развој нових производа и услуга,  тестирање нових производа,   израду и имплементацију специјализованог софтвера,  нови дизајн производа и амбалаже,  електронску презентацију предузећа,  едукацију менаџмента и запослених кроз специјализоване обуке.
Право на коришћење бесповратних средстава имају правна лица категорисана као микро,мала и средња правна лица у складу са чланом 6. Закона о рачуноводству,у којима учешће зене у власништву износи преко 25%,која истовремено и управља пословањем,као и предузетници чији је оснивач жена.
 Укупна расположива средства за реализацију Програма износе 7.000.000,00 динара.
 За реализацију дефинисаних активности средства се додељују у износу од 50.000,00 до 300.000,00 динара.
 Национална агенција ће на основу уговора са предузећем/предузетником рефундирати износ до 75% од укупног износа оправданих трошкова пројектабез ПДВ-а. Средства ће бити рефундирана предузећу/предузетнику након завршетка пројекта и достављања доказа о завршеним активностима.
 Јавни позив ће бити расписан 6. јуна 2014. године и трајаће до 11. јула 2014.године
Програмом се финансирају активности које су започете у 2014. години,а нису завршене до тренутка објављивања јавног позива. Сва плаћања у вези са реализацијом пројектних активности морају бити започета у 2014. години и не могу бити завршена до тренутка објављивања јавног позива.  Активности за које су одобрена средства,као и сва плаћања у вези са реализацијом истих од стране корисника средстава,морају бити завршена до 25. новембра 2014. године.
 Право на доделу средстава имају микро,мала и средња предузеца у власништву и управи жена,као и предузетници чији је оснивач жена,а који кумулативно испуњавају следеће услове.Да је претежна делатност привредног субјекта производња или пружање услуга,   да су у већинском домаћем приватном власништву и да су регистровани на територији Републике Србије.
Затим   да учешће жене у власништву износи преко 25% и да жена истовремено управља пословањем привредног друштва,односно да је жена оснивач предузетничке радње као и да     да су основани најкасније 31. маја 2012. године,   да успешно послују претходне две године,  да су у децембру 2013. године запошљавали минимум 2 лица на неодређено време,   да су измирили обавезе по основу пореза и доприноса и да у овој години нису по истом основу користили подстицајна средства Националне агенције и других државних институција.
 Више информација и конкрусну документацију може се  пронаћи на следећем линку
 
 
 zeneeeeee
 
Величина слова: