Rezultat izuzetno dobre saradnje
27. aprila 2017.
Opštinska podrška pacijentima na dijalizi
3. maja 2017.
Prikaži sve

Podržan projekat Opštine Prokuplje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

mos

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović je  sa Ministarstvom omladine i sporta Vlade Republike Srbije potpisao ugovor o finansiranju projekta „Omladinski edukativni klub“. Na  Konkurs za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou  učestvovalo je 57 opština,a Opština Prokuplje je jedna od 20 lokalnih samouprava čiji je projekat odabran za finansiranje.

Jedan od problema sa kojima se susreću mladi je nekonkurentnost na tržištu rada i kada je reč o zapošljavanju,ali i o samozapošljavanju. Permanentno obrazovanje i sticanje dodatnih znanja i veština je stoga neophodno da bi se povećala konkurentnost mladih na tržištu rada,kako bi se  osposobili da efikasno obavljaju poslove ili vode svoj sopstveni biznis.

 -Da bi rešila ovaj problem,Opština Prokuplje je projektom „Omladinski edukativni klub“ predvidela opremanje i otvaranje kluba za mlade. Klub bi im  pružio prostor za dodatno obrazovanje,sticanje novih znanja i veština,ali bi u njemu mogli da se informišu o mogućnostima za pronalaženje posla ili sredstava za započinjanje malog biznisa. Mladi ljudi,korisnici kluba,će na raspolaganju imati ne samo prostor već i opremu koju će moći da koriste u svrhu dodatne edukacije i kvalitetnijeg informisanja. Vreme koje bi zajedno provodili u klubu omogućilo bi umrežavanje sa mladima iz drugih gradova,ali i razmenu informacija i poslovnih ideja,kao i  otpočinjanje preduzetničkih akcija. Korisnici kluba će proći i kroz obuke,od kojih će neke biti iz oblasti preduzetništva i digitalnog marketinga,posle kojih će dobiti sertifikate,koji će im omogućiti da konkurišu za dobijanje sredstava za otpočinjanje sopstvenog biznisa,istakao je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

 Opština Prokuplje i kroz ovaj projekat radi na poboljšanju položaja mladih u društvu,a kroz povećanje konkurentnosti mladih na tržištu rada,utiče na smanjenje nezaposlenosti i razvoj preduzetničkog duha. 

Veličina slova: