Програм прославе градске славе Св. Прокопија
2. јула 2013.
Прокупчани добили нову апотеку
5. јула 2013.
Прикажи све

Помоћ прокупачком Дому здравља


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

У оквиру акције помоћи најугроженијим популацијама у Србији,америчка хуманитарна невладина организација "Linking partners" поклонила је прокупачком Дому здравља медицинске апарате у вредности од близу 8.000 долара. Како је изјавила представница ове организације Луана Освалд,ради се о три најсавременија инхалатора за помоћ при дисању у хитним случајевима,намењена  прокупачкој Служби хитне помоћи.
Директор Дома здравља Небојша Вукадиновић захвалио се на поклону и истакао да ће ови апарати бити од велике помоћи не само Служби хитне помоћи,већ и  Патронажној служби која свакодневно обилази и брине о 600 тешких,непокретних  болесника у кућној нези на територији наше општине.

Америчке хуманитарце су примили и захвалили се на помоћи заменица председника Општине Прокупље Милица Ерић и начелник Општинске управе Иван Ракочевић. Ракочевић је изразио наду да ће се ова сарадња наставити,јер је  помоћ здравственим установама и грађанима наше општине и те како потребна.
Организација  "
Linking partners" широм Србије помаже привредницима у остваривању сарадње и проналажењу партнера у САД и Европској унији у циљу отварања нових радних места.
Ова организација је у сарадњи са општинском Канцелијом за Роме и Евангелистичком црквом до сада већ пружала помоћ у економском оснаживању ове угрожене популације на територији општине Прокупље. 

DSC_8786

 

Величина слова: