Још веће олакшице за родитеље
10. новембра 2015.
Емоцијама ка апсолутној слободи
13. новембра 2015.
Прикажи све

Помоћ у кући за најугроженија лица


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

gerento%201 

 Око 200  лица,међу којима су стари,изнемогли,социјално угрожени и особе са инвалидитетом,свакодневно  добија  услуге помоћи у кући,у оквиру пројеката које реализује Удружење оболелих од мишићних и неуроћишићних болести у Прокупљу.

У оквиру републичких јавних радова,на овим пословима ангажовано је преко 30 лица,која свакодневно обилазе кориснике.

Тим за пружање помоћи  састављен је од  геронтодомаћица,медицинских радника,мајстора,тако да је омогућена разноврсна помоћ,од кућних поправки,до  здравствене неге,мерења крвног притиска,терапије.  

-Радни дан почиње тако што свако од нас добије конкретни задатак У зависности од потребе корисника,договарамо се око дневних активности. Обилазимо наше кориснике како би се на терену уверили шта им је најпотребније. Углавном су то свакодневни послови као што су набавка намирница,лекова,плаћање рачуна, разне  поправке у кући,медицинска нега ,али и дружење и разговор са старим и усамљеним лицима,казала је координатор  пројекта за помоћ у кући Милица Данић.

gerento%202

Удружење оболелих од мишићних и неуромишићних болести је  на пословима помоћи у кући  радно ангажовало незапослена лица,међу којима   је  7 инвалидних лица распоређено на пословима у Дневном боравку „Сунце“ у Водицама.

-Циљ овог пројекта,који спроводимо у сарадњи са Центром за социјални рад,је олакшамо свакодневни живот најугроженијим лицама ,да покажемо да ни они сами и немоћни нису сами и да друштво брине и чини све да им побољша квалитет живота,истакао је секретар Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести,Драган Петровић.

Општина Прокупље је  у оквиру пружања подршке за реализацију овог пројекта,обезбедила све потребне материјалне услове за  спровођење јавних радова,у сарадњи са Црвеним крстом  Прокупље.

 

 

Величина слова: