Još veće olakšice za roditelje
10. novembra 2015.
Emocijama ka apsolutnoj slobodi
13. novembra 2015.
Prikaži sve

Pomoć u kući za najugroženija lica


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

gerento%201 

 Oko 200  lica,među kojima su stari,iznemogli,socijalno ugroženi i osobe sa invaliditetom,svakodnevno  dobija  usluge pomoći u kući,u okviru projekata koje realizuje Udruženje obolelih od mišićnih i neuroćišićnih bolesti u Prokuplju.

U okviru republičkih javnih radova,na ovim poslovima angažovano je preko 30 lica,koja svakodnevno obilaze korisnike.

Tim za pružanje pomoći  sastavljen je od  gerontodomaćica,medicinskih radnika,majstora,tako da je omogućena raznovrsna pomoć,od kućnih popravki,do  zdravstvene nege,merenja krvnog pritiska,terapije.  

-Radni dan počinje tako što svako od nas dobije konkretni zadatak U zavisnosti od potrebe korisnika,dogovaramo se oko dnevnih aktivnosti. Obilazimo naše korisnike kako bi se na terenu uverili šta im je najpotrebnije. Uglavnom su to svakodnevni poslovi kao što su nabavka namirnica,lekova,plaćanje računa, razne  popravke u kući,medicinska nega ,ali i druženje i razgovor sa starim i usamljenim licima,kazala je koordinator  projekta za pomoć u kući Milica Danić.

gerento%202

Udruženje obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti je  na poslovima pomoći u kući  radno angažovalo nezaposlena lica,među kojima   je  7 invalidnih lica raspoređeno na poslovima u Dnevnom boravku „Sunce“ u Vodicama.

-Cilj ovog projekta,koji sprovodimo u saradnji sa Centrom za socijalni rad,je olakšamo svakodnevni život najugroženijim licama ,da pokažemo da ni oni sami i nemoćni nisu sami i da društvo brine i čini sve da im poboljša kvalitet života,istakao je sekretar Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti,Dragan Petrović.

Opština Prokuplje je  u okviru pružanja podrške za realizaciju ovog projekta,obezbedila sve potrebne materijalne uslove za  sprovođenje javnih radova,u saradnji sa Crvenim krstom  Prokuplje.

 

 

Veličina slova: