Topličanin krenuo sa pripremama
3. februara 2015.
Produženi boravak u školi „Milić Rakić – Mirko“
5. februara 2015.
Prikaži sve

Pomoć za interno raseljene sa Kosmeta


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Povereništvo za izbegla i raseljena lica Opštine Prokuplje raspisalo je javni poziv za dva projekta,namenjana interno raseljenim licima koja žive na teritoriji opštine Prokuplje. Ovim projektima biće obuhvaćeno 10 porodica.

Jedan od projekata odnosi se na stambeno zbrinjavanje raseljenih,što znači da lica mogu da konkurišu za dodelu  građevinskog materijala,kako bi poboljšali uslove stanovanja i drugi projekat je ekonomsko osnaživanje raseljenih porodica.

– Cilj ovih projekata je da se porodicama interno raseljenih lica obezbede bolji životni uslovi dodelom građevinskog materijala,čija vrednost ne prelazi 550.000 dinara. Drugi projekat podrazumeva unapređenje poslovanja ili pokretanje nove delatnosti,što znači da će zainteresovani,koji ispunjavaju uslove konkursa,nabavkom mašina,alata i drugih sredstava za rad obezbediti svojim porodicama dohodak. Iznos za nabavku dohodovnih sredstava ne može biti veći od 200.000 dinara,rekao je poverenik za izbegla i raseljena lica Opštine Prokuplje Vojkan Ristić.

Oba projekta finansira Komesarijat za izbegla i raseljena lica Republike Srbije,a uslovi konkursa,koji je otvoren do 3. marta 2015. godine,objavljeni su na oglasnoj tabli u zgradi Opštine i u prostorijama Povereništva.

komesarijat-za-izbeglice-srbija_660x330

 
Veličina slova: