Топличанин кренуо са припремама
3. фебруара 2015.
Продужени боравак у школи „Милић Ракић – Мирко“
5. фебруара 2015.
Прикажи све

Помоћ за интерно расељене са Космета


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Повереништво за избегла и расељена лица Општине Прокупље расписало је јавни позив за два пројекта,намењана интерно расељеним лицима која живе на територији општине Прокупље. Овим пројектима биће обухваћено 10 породица.

Један од пројеката односи се на стамбено збрињавање расељених,што значи да лица могу да конкуришу за доделу  грађевинског материјала,како би побољшали услове становања и други пројекат је економско оснаживање расељених породица.

– Циљ ових пројеката је да се породицама интерно расељених лица обезбеде бољи животни услови доделом грађевинског материјала,чија вредност не прелази 550.000 динара. Други пројекат подразумева унапређење пословања или покретање нове делатности,што значи да ће заинтересовани,који испуњавају услове конкурса,набавком машина,алата и других средстава за рад обезбедити својим породицама доходак. Износ за набавку доходовних средстава не може бити већи од 200.000 динара,рекао је повереник за избегла и расељена лица Општине Прокупље Војкан Ристић.

Оба пројекта финансира Комесаријат за избегла и расељена лица Републике Србије,а услови конкурса,који је отворен до 3. марта 2015. године,објављени су на огласној табли у згради Општине и у просторијама Повереништва.

komesarijat-za-izbeglice-srbija_660x330

 
Величина слова: