Жилогриз смањује површине под воћем
18. маја 2016.
Прокупачки пољопривредници на Сајму пољопривреде
20. маја 2016.
Прикажи све

Порука љубави и слободе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

plamen%201

Учесници међународне „Трке мира“ прошли су ове године и кроз Прокупље. Тркаче из десетак земаља света је на платоу испред спортске хале поздравио председник општине Мирољуб Пауновић,наводећи да је Прокупље почаствовано што може да угости актере ове препознатљиве међународне манифестације.

– Прокупље има част да се покаже као домаћин ове величанствене међународне манифестације. Светска трка мира симболизује људску тежњу за миром и јединством,тежњом за срећнијим и хармоничнијим светом. Жеља нам је да и ми Топличани својим учешћем пошаљемо поруку слоге,љубави и толеранције ван граница Србије. Задатак локалне заједнице и друштва уопште је да приказује и преноси позитивне обрасце понашања,позитивне системе вредности,јер васпитање и одгајање наших најмлађих чланова је једина сигурна инвестиција. Управо из тих разлога смо са радошћу дочекали да својој омладини омогућимо задовољство да осети дух заједништва и слоге,рекао је Мирољуб Пауновић председник Општине Прокупље.

Међународна „Трка мира” се организује од 1987. године с циљем да промовише међународнo пријатељство и разумевање. У протеклих 29 година бакља мира коју симболично преносе учесници обишла је 163 државе.

Укупна дужина овогодишње трасе је више од 60.000 километара,а европски огранак Трке је свој пут дуг од око 25.000 километара започео у Порту 24. фебруара. На путу до циља у Риму,8. октобра,Трка ће проћи кроз свих 49 европских земаља.

plamen%202

 
Величина слова: