Једнократна новчана помоћ најугроженијима
31. децембра 2014.
Дочек Српске Нове године
6. јануара 2015.
Прикажи све

Посете председника у новогодишњој ноћи

DSC_1629 DSC_1644

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић са замеником председника Илијом Ђедовићем и сарадницима,у новогодишњој ноћи обишао је раднике дежурних служби полиције,Хитне службе,ватрогасаца и припаднике Војске Србије.

У Полицијској управи у Прокупљу Пауновића је дочекао заменик начелника ПУ Прокупље Саша Тодосијевић и командант Полицијске испоставе Владимир Стојановић,као и тридесетак полицајаца који су те ноћи били на дужности. Уручујући им пригодне поклоне,Пауновић је истакао да је година која је за нама била изузетно тешка и да су је пратиле временске непогоде,катастрофалне поплаве,у којима су припадници полиције и спасилачких јединица дали свој пуни допринос спасавајући људске животе.

– Ово је за вас једна уобичајена ноћ када сте на дежурству,али је и посебна,јер ове ноћи,док сви дочекују Нову годину,ви сте још одговорнији и још више бринете о нашим грађанима,посебно о возачима,рекао је председник захваљујући се полицајцима на сарадњи и свему што чине за нашу безбедност.

DSC_1666 DSC_1677

Шеф Сектора за ванредне ситуације МУП-а у Прокупљу Срђан Митровић,са десетак ватрогасаца који су те ноћи дежурали,поздравио је делегацију Општине Прокупље и захвалио се на пажњи која им је први пут указана на овакав начин.

– Желим вам да у 2015. години имате што мање разлога за ватрогасне интервенције,да имате још бољу сарадњу са грађанима,а што се нас тиче,као локална самоуправа учинићемо све да вам обезбедимо боље услове за рад,казао је председник и у знак сећања на ову посету,уз пригодне поклоне ватрогасцима,Митровићу поклонио редак примерак америчког шлема,који су наши ватрогасци користили после Другог светског рата.

Мирољуб Пауновић је исте ноћи посетио и медицинске раднике Хитне службе у Прокупљу. Ту су га сачекали докторка Јелена Николић и доктор Бранислав Дедић са екипом.

DSC_1700 DSC_1692

– У новогодишњој ноћи,уосталом као и у свакој другој,ви сте на најодговорнијем задатку да први помогнете унесрећенима и спасите им живот,нагласио је председник и захвалио им се на пожртвованости у раду.

Негде око поноћи Пауновић је са сарадницима стигао у прокупачку Касарну „Ратко Павловић Ћићко“,где га је сачекао командант Гарнизона,потпуковник Драган Миленков.

– Ова посета уједно је и повод да вам се у име Општине Прокупље захвалим на веома успешној сарадњи током протекле године и залагању на пољу мира и безбедности наше земље,истакао је Пауновић уручујући у знак пажње потпуковнику Миленкову скулптуру Стевана Синђелића,која је симбол српске војничке части и јунаштва.

DSC_1718 DSC_1707

Како би ови сусрети у новогодишњој ноћи били у знаку Нове године,пропраћени пригодним поклонима уз торте са знаком сваке службе,помогли су Удружење љубитеља уметности Галерија „ФИЛ-АРТ“,СЗТР „Чутура“,Штампарија „Прадо“ и Туристичка организација Прокупља.

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић чека да оде у још један обилазак прворођене бебе,али петог дана у Новој години још увек нема новорођенчета у прокупачкој општини.

Величина слова: