„Архангели“ одушевили Прокупчане
19. јула 2017.
Литија и празнично бденије уочи градске славе
21. јула 2017.
Прикажи све

Потписан Протокол о пословно-техничкој сарадњи


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

muzej%20leskovac

Поводом обележавања градске славе Свети Прокопије у Народном музеју Топлице отворена је изложба  Народног музеја из Лесковца Златно доба Лесковца 1918.-1941..

Отварајући ову изложбу заменик директора лесковачког музеја Верољуб Трајковић рекао је да овај град између два рата од оријенталне вароши израстао у модеран индустријски град.

– Време између два рата је био период напретка,градитељског заноса,духовног опоравка,вере да се стварност може мењати и да ће будућност бити боља од садашњости. Због динамичног развоја и бројних текстилних фабрика добио је назив српски Манчестер,рекао је аутор изложбе Трајковић и додао да је то било време када је почео да се у најбољем светлу кристалише јединствен лесковачки дух.

Током боравка у Прокупљу потписан је и Протокол о пословно-техничкој сарадњи између Народног музеја Топлице и Народног музеја из Лесковца.

Директор прокупачког музеја Дарко Жарић изјавио је да је овим протоколом предвиђена размена знања и искуства између ове две културне установе,размена публикација и музејског материјала,заједничко коришћење људских и технички ресурса и заједничко организовање научних и стручних симпозијума и скупова.

 

Величина слова: