Дружење са средњошколцима
26. октобра 2017.
Спортски викенд
30. октобра 2017.
Прикажи све

Потписана Повеља о братимљењу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

penzioneri%20svp

Потписивањем  Повеље о братимљењу са Удружењем пензионера града Смедерева Удружење пензионера Прокупље обележило је своју славу Света Петка”. Овом свечаном догађају,поред заменика председника Општине Прокупље Мирољуба Пауновића,присуствовали су председници пензионерских организација из Београда,Зајечара,Смедерева,Ниша,Крушевца,Врања,Алексинца,Пирота,Лесковца,Блаца,Житорађе,Куршумлије,Сурдулице,Беле Паланке,Босилеграда и других општина југоисточне Србије.

У радном делу прославе,на којем су учествовали представници удружења са југоистока Србије,договорено је да треба учинити све да пензионерске организације,у сарадњи са надлежним органима и установама,побољшају материјално-социјални положај пензионера са најмањим примањима.

penyioneri%20svp2

Честитајући славу и годишњицу формирања организације Пауновић је посебно нагласио да су пензионери током свог радног века дали велики допринос у изградњи Прокупља,Топлице и Србије.

– Немерљив је допринос садашњих пензионера у изградњи привредних,друштвених,културних и свих других објеката потребни за квалитетан и добар живот грађана,рекао је он.

Пауновић је најстаријим становницима,не само Прокупља и Топлице,него целе Србије пожелео добро здравље и дуг живот.

– Сарадња са колегама из Смедерева присутна је већ дуже време. Некада се она одвијала преко спортских,а нарочито боксерских клубова. Данас се та активност одвија путем хуманитарних,културних и других активности,изјавио је председник прокупачког Удружења пензионера Милован Вучићевић након потписивања Повеље,додавши да је за 71 годину постојања и успешног рада организација  дала велики допринос у пружању различитих видова помоћи пензионерима са најнижим примањима.

– Вишегодишња сарадња сада је добила свој печат братимљењем између два наша удружења. Сигуран сам да ће овим чином највише добити чланови наших организација,рекао је председник смедеревског Удружења пензионера Милован Грбић додавши да ће се у наредном периоду постојећа сарадња још више интензивирати и проширити.    

Величина слова: