Удружење потрошача Прокупља организовало је трибину на којој се говорило о ставовима потрошача према месним прерађевинама.
Истраживач Центра потрошача из Београда Марко Стојановић изјавио је да је Прокупље други град у Србији где се одржава ова трибина.
– Ради безбедности и здравља изузетно је важно да потрошачи буду упознати са свим фазама производње и прераде месних прерађевина. Сваки грађанин током дана конзумира месо или месне прерађевине. Због тога је важно да се они упознају са квалитетом тих производа,рекао је он и додао да се у последње време води изузетна пажња о заштити пољопривредних производа,а самим тим и заштити потрошача.
Према његовим речима за здраву и безбедну храну требају да се поштују прописи у свим фазама производње.
Сваки потрошач приликом куповине меса и месних прерађевина треба да се упозна са декларацијом и да уочене недостатке одмах рекламира код продаваца или у Удружењу потрошача,истиче Стојановић и додаје да је за производњу здраве хране неопходна и свакодневна сарадња произвођача,трговаца и потрошача.