Izgradnja puta Niš-Merdare
10. aprila 2017.
Veče za pamćenje
12. aprila 2017.
Prikaži sve

Potrebna veća zaštita potrošača


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 potrosaci%20ssss

Udruženje potrošača Prokuplja organizovalo je tribinu na kojoj se govorilo o stavovima potrošača prema mesnim prerađevinama.

Istraživač Centra potrošača iz Beograda Marko Stojanović izjavio je da je Prokuplje drugi grad u Srbiji gde se održava ova tribina.

– Radi bezbednosti i zdravlja izuzetno je važno da potrošači budu upoznati sa svim fazama proizvodnje i prerade mesnih prerađevina. Svaki građanin tokom dana konzumira meso ili mesne prerađevine. Zbog toga je važno da se oni upoznaju sa kvalitetom tih proizvoda,rekao je on i dodao da se u poslednje vreme vodi izuzetna pažnja o zaštiti poljoprivrednih proizvoda,a samim tim i zaštiti potrošača.

Prema njegovim rečima za zdravu i bezbednu hranu trebaju da se poštuju propisi u svim fazama proizvodnje.

Svaki potrošač prilikom kupovine mesa i mesnih prerađevina treba da se upozna sa deklaracijom i da uočene nedostatke odmah reklamira kod prodavaca ili u Udruženju potrošača,ističe Stojanović i dodaje da je za proizvodnju zdrave hrane neophodna i svakodnevna saradnja proizvođača,trgovaca i potrošača.

 

Veličina slova: