Шанса за средњошколце и професоре
23. фебруара 2017.
Свечана академија у част топличким устаницима
26. фебруара 2017.
Прикажи све

Потребно пријавити само промене


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

domcinstva

На основу Закона о изменама и допуни Закона о пољопривреди и руралном развоју прописано је да се у 2017. и 2018. години неће вршити обнова регистрације  пољопривредних газдинстава која су била регистрована током прошле године.

У Обавештењу Управе за трезор-филијала у Прокупљу,која је достављена свим Општинским управама Топличког округа,наводи се да је обавеза носиоца газдинства да овој установи у року од 30 дана пријави само настале промене које се односе на земљишни фонд,биљну производњу и животиње. За разлику од претходних година,када су пријаве достављане до краја марта,ове године пољопривредници то могу да ураде током целе године.

Газдинства која не пријаве промену задржаће стање од прошле године.

– Газдинства која су пасивна због необновљене регистрације у 2016.години задржавају овај статус док не изврше промену,наводи се у Обавештењу и истиче да се документација за промену података на газдинствима доставља лично или поштом искључиво Управи за трезор код које је уписано газдинство,а не Министарству пољопривреде и заштите животне средине или Управи за аграрна плаћања. 

Величина слова: