Уручена награда „Драинац“
29. августа 2016.
Све је спремно за почетак нове школске године
31. августа 2016.
Прикажи све

Праве фигуре са мотивима из Прокупља


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Друштво за церебралну и дечију парализу Прокупља реализује пројекат под називом Могућност унапређења положаја особа са инвалидитетом. Средства за реализацију овог пројекта у износу од 260 хиљада динара обезбедила је локална самоуправа.

Технички секретар Друштва Марија Стојановић изјавила је да ће током четворомесечног трајања пројекта бити ангажовано 30 чланова удружења и неколико волонтера из Прокупља,Ниша и Лесковца.

– Особе са инвалидитетом и волонтери ће током спровођења пројекта правити разне фигуре од глине и гипса са мотивима из Прокупља. На овај начин они ће да покажу сву своју маштовитост и креативност и показати да су у стању да се укључе у одређене области живота и рада,рекла је Марија Стојановић и додала да су они наишли на изузетно разумевање код органа локалне самоуправе за спровођење овог програма.

Према њеним речима све направљене фигуре грађани ће моћи да виде или купе 1. децембра,када се обележава Међународни дан особа са инвалидитетом. 

celebralna%20palariza%2030_8 

Величина слова: