Мештани задовољни уређењем улице
13. новембра 2017.
Откривено једанаест изгубљених градова
15. новембра 2017.
Прикажи све

Предавање о дијабетесу у компанији “Леони”


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dijabetisl3 dijabetes%20l1

 Светски дан борбе против дијабетеса професори и ученици Медицинске школе Др Алекса Савић у Прокупљу,заједно са задравственим радницима Опште болнице,обележили су предавањем о овој болести радницима компаније Леони.

О настанку  и типовима ове болести,њеној превенцији и лечењу говорили су ученици  школе и доктор ендокринолог Љиљана Обрадовић.

– Изузетно је важно што се оваква предавања организују у кругу фабрике. Својим стручним саветима настојимо да код радника подигнемо свест и информисаност о многим болестима,па и о дијабетесу. У Србији данас од ове болести болује приближно 750 хиљада људи. Директно и индиректно трошкови лечења шећера у крви су изузетно велики,изјавила је Обрадовићева и додала да је након више од 15 година застоја ово прво предавање које се организује у једној прокупачкој компанији.

dijabetis%20l5

Професор Драгана Николић наглашава да је у оквиру предмета предузетништво и Светског дана борбе против дијабетеса добро што се ова акција одржала у кругу фирме и што су се радници на један стручан и њима доступан начин упознали са овом болешћу.

Заменик генералног директора компаније Леони Александра Пeшић рекла је да је изузетно важно што је дошло до споја привреде и школе.

– Ово је први,а не и последњи пут,да имамо предавања ученика и професора Медицинске школе нашим радницима.. Својим доласком они су се делимично упознали и са производним програмом и организацијом рада у фабрици. Очекујем да ће оваквих сусрета у наредном периоду бити више,изјавила је она и нагласила да је менаџмент овим потезом,предавањем и мерењем шећера у крви и крвног притиска показао да брине о здрављу својих радника.

dijabetisl2

Према њеним речима највеће благо компаније су њени радници и због тога се предузимају све мере како би они имали добре услове за рад.

 – Посетом  будућих здравстених радника и њихових професора и стручним предавањем желимо да подигнемо свест о томе колико је важно имати здраве животне навике,истакла је Александра Пешић додавши да ће она у најскорије време у школи одржати предавање на тему предузетништва.

У акцији обележавања Светског дана борбе против дијабетеса укључили су се и запослени из прокупачког Дома здравља у чијем саставу се налази и световалиште за борбу против ове болести већ више од две године.

Здравствени радници ове здравствене установе одржали су предавања у прокупачким основним школама Никодије Стојановић Татко,9.октобар и Ратко Павловић Ћићко.

dijabetisl4

 

    

Величина слова: