Prijem za mlade i dobre fudbalere
18. marta 2016.
Održana sednica SO Prokuplje
22. marta 2016.
Prikaži sve

Predsednik obišao radove na školi u Donjoj Toponici


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

predsednik%20Donja%20Toponica  

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i član Opštinskog veća zadužena za resor prosvete Maja Ranđelović obišli su radove u isturenom odeljenju Osnovne škole  „Svetislav Mirković –Nenad“ iz Male Plane u selu Donja Toponice.

Radovi na rekonstrukciji i adaptaciji jedne učionice i hodnike krenuli su 14. marta i biće završeni do 25. marta.

– U rekonstrukciji i adaptaciji škole u Donjoj Toponici iz budžeta je izdvojeno 400 hiljada dinara. Jedan od osnovnih ciljeva rada rukovodstva lokalne samouprave jeste da svim učenicima,bez obzira da li nastavu pohađaju u Beloljinu,Bajčćincu,Trnavi ili drugim selima stvorima iste uslove za rad i učenje. Od sredine prošle godine do sada za adaptaciju i rekonstrukciju školskih objekata na teritoriji prokupačke opštine izdvojeno je 50 miliona dinara,izjavio je predsedik Paunović i istakao da su deca naša budućnost i da je zbog toga neophodno da se što više ulaže u njihovo obrazovanje.

predsednik%20d%20toponica%2021_3 predsednik%20d%20toponica%201(1)

Prema njegovim rečima novca za škole bilo bi više da u budžetu u junu 2014.godine nije bila dubioza od skoro dve milijarde dinara.

Član Opštinskog veća zadužena za resor prosvete Maja Ranđelović naglasila je da su za adaptaciju i sanaciju školskih objekata ove godine iz budžeta planirana sredstva u iznosu od 30 miliona dinara.

– U isturenom odeljenju škole u Doljoj Toponici radi sa na adaptacija poda,zidova i  plafona u hodniku i jednoj učionice. U najskorije vreme počinju radovi  i   na rekonstrukciji krova u školi u Beloljinu,izjavila je ona i dodala da su u toku završni radovi na sanitarnim čvorovima u školi u Babinom Potoku.

Direktor OŠ „Svetislav Mirković –Nenad“ u Maloj Plani Goran Marjanović istakao je da od 220 učenika u deset isturenih odeljenja u pojedinim prokupačkim selima nastavu u četvorogodišnjem trajanju pohađa skoro 70 učenika.

– U školi u Donjoj Toponici,gde nastavu pohađa devet učenika,od otvaranja do sada nije se ništa radilo,rekao je on i dodao da ova škola postoji skoro 70 godina.

 

– Nakon završetka radova deca i učitelji će imati znatno bolje uslove za rad i učenje nego što je to bio do sada slučaj,istakao  je Marjanović.

Veličina slova: