Филип Костески као поздрав граду
9. марта 2015.
Предавачи из Грчке у Прокупљу
11. марта 2015.
Прикажи све

Председник Општине демантовао гласине


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

       kzb1                    kzb%202

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић са сарадницима,одржао је конференцију за новинаре поводом  све чешћих,неоснованих  и тенденциозних изношења  у јавности нетачних информација,са циљем да се створи погрешна и искривљена слика  о раду Општинског већа и руководства Општине Прокупље,и да се на тој основи остваре јефтини политички поени.

Овом приликом председник Пауновић је подсетио на затечено стање и велика дуговања која износе око  2 милијарде динара,односно ,око два годишња буџета,као и вишак од 196 запослених радника на неодређено време.

-Одмах при преузимању дужности били смо затрпани неизмиреним обавезама према повериоцима,за плаћање наслеђених дуговања и неизмирених обавеза по основу плаћања судских пресуда,тако да сада месечно плаћамо око 15 милиона динара  обавезе које је направила бивша власт,рекао је Пауновић и истакао да  кредит за изградњу  „пешачке зоне“,Општина мора да враћа до 2023. године. Осим тога,  дуговања Дирекције за изградњу и урбанизам  износе око 700 милиона динара,злоупотреба службених телефона,меница за изградњу депоније без покрића,као и низ других наслеђених проблема о којима ће бити речи на наредним конференцијама за новинаре.

 -Наслеђена дуговања су разлог што нисмо у могућности да више улажемо у инфрастуктуру наше општине,као и у запошљавање радника. Са задовољством могу да кажем да смо знатан део дуговања вратили,али да је дуг буџета општине и даље огроман. Дугови су враћени пре свега,захваљујући домаћинском и поштеном односу према буџетским средствима,водећи рачуна о сваком утрошеном динару,а да при том нисмо угрозили функционисање система  и нисмо направили нова задуживања,истакао је  Мирољуб Пауновић.
kzbbbbb

Што се тиче рада Општинског већа,истакнуто је да сви чланови делују јединствено и одговорно,у складу са законом и Статутом Општине. Све одлуке Већа,донете у претходном периоду,донете су једногласно.

-Да би остварили уштеде у буџету,започели смо процес реорганизације јавних предузећа и установа,ради рационализације и повећања ефикасности рада,као и по налогу државне ревизорске институције и у складу са законом,објаснио је Пауновић и истакао да ће реорганизацијом  значајна средства остати у буџету општине Прокупље,која ће бити усмерена на побољшљње инфраструктуре,покретање инвестиција и запошљавање.

 Захваљујући уштедама у претходној години,  обезбедили смо финансијка средства  у износу од 21 милион динара  за обуку радника и њихово запошљавање. Према речима председника Пауновића,потписан је уговор са Националном службом за запошљавање и компанијом ЛЕОНИ  за обуку 30 радника,који ће по завршеној обуци радити у овој компанији. На исти начин заинтересовани послодавци са територије општине могу искористити предвиђена средства и запослити одређен број радника.

Општина Прокупље је почетком јануара потписала уговор са немачким инвеститором,о изградњи фабрике за прераду воћа у Белољину,где ће радити око 100 радника,као и велики број индивидуалних пољопривредних произвођача који ће моћи по уговореној цени да продају овој фабрици своје производе. Топлица је погодна и за друге инвеститоре,с обзиром да је по производњи вишње на првом месту у Србији,а на трећем по производњи шљиве.

У наставку конференције председник Пауновић се осврнуо на недавну појаву ширења дезинформација о ненаменском трошењу новца из буџета. У неким медијима је објављено да је из буџета општине исплаћено 700 хиљада динара ,народном посланику из Прокупља,што је наравно нетачно. Са конта посланички додатак исплаћују се одборничке дневнице,што је новинарима објаснила руководилац Одељења за финансије Мила Глушац.

-Користим прилику да вас позовем да  сутра,од 10 до 12 сати  извршити увид у списак исплате одборника  са конта посланички додатак за 2014-2015. годину,обратио се новинарима председник Пауновић и најавио чешће конференције за медије,ради благовремене и тачне информисаности грађана.

      kzb3                    kzb4
 
Величина слова: