Arizanska priča gostovala u Dimitrovgradu
13. novembra 2015.
Gimnastičari ponovo zapaženi
17. novembra 2015.
Prikaži sve

Predsednik Opštine obišao radove u Novoj Božurni

ulicna%20rasveta1 ulicna%20rasveta2

 Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i član Opštinskog veća zadužen za izgradnju i infrastrukturu Dejan Lazić obišli radove za uličnu rasvetu u selu Nova Božurna. Radovi za uličnu rasvetu u ovom prigradskom prokupačkom selu izvode se u dužini od 1.100 metara.

– U cilju poboljšanja uslova života i rada u gradskim i prigradskim naseljima do sada su urađeni mnogi infrastrukturni poslovi. Tokom letnjih meseci u mnogim seoskim sredinama adaptirani su školski objekti i otvorena nova odeljenja za pohađanje nastave,sanirani i izgrađeni putevi,uvedeno ulično osvetljenje,adaptirane seoske ambulante i organizovane mnoge humanitarne akcije za pomoć najugroženijim osobama,izjavio je predsednik Paunović i dodao da na ovaj način rukovodstvo lokalne samouprave želi ravnomeran razvoj svih delova opštine.

Član Opštinskog veća zadužen za izgradnju i infrastrukturu Dejan Lazić naglašava da se radovi na uvođenju uličnog osvetljenja,osim u Novoj Božurni,izvode još u selima Vodice  i Dobrotić. Ukupna vrednost radova za ulično osvetljenje u navedenim selima iznosi oko 600 hiljada dinara.

ulicna%20rasveta3

– Ono što se planira to se i uradi. I pored nezavidne finansijske situacije smatram da se u poslednje vreme mnogo toga uradilo na poboljšanju uslova života i rada građana na teritoriji prokupačke opštine,rekao je Lazić i dodao da rukovodstvo lokalne samouprave do sada,a to neće činiti ni ubuduće,neće davati obećanja za izgradnju,rekonstrukciju ili adaptaciju komunalnih ili drugih objekata koje ne može da realizuje.

Sedamdesetpetogodišnji meštanin sela Nova Božurna Branko Vasić naglašava da je dobro što se krenulo sa radovima za ulično osvetljenje.

– Nova Božurna od Prokuplja udaljena je blizu četiri kilometra. Mnoga deca i ljudi svakodnevno idu u grad radi škole ili posla. Radi njihove veće bezbednosti,kao i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju,bilo bi dobro kada bi se  krenulo sa izgradnjom trotoara i uvođenja uličnog osvetljenja od sela do grada,rekao je on.

Od izvođača radova dobili smo informaciju da bi ulično osvetljenje trebalo da se pusti do kraja ove nedelje.

 

Veličina slova: