Нови апарати у биохемијској лабораторији
31. августа 2015.
Спремни за нову школску годину
2. септембра 2015.
Прикажи све

Председник Општине обишао школу у Товрљану


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 

tovrljane

Након 21 године прекида четвороразредна школа у селу Товрљане поново ће почети са радом. Наставу у овој школи у школској 2015/2016 похађаће четири ученика. Тим поводом ову школу,која ће радити као издвојено одељење Основне школе “Светозар Мирковић- Ненад” из Мале Плане,посетио је председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и члан Општинског већа задужена за просвету Маја Ранђеловић.

Током боравка у школи и разговoру са мештанима Товрљана,Арбанашке,Крушевице и других околних села председник Пауновић је нагласио да локална самоуправе,где год за то постоје услови,настоји да изађе у сусрет грађанима у решавању одређених проблема.

– Шта значи отварање ове школе у селу најбоље знају родитељи малишана који су своју децу до школе и у повратку возила и по 40 километара. Сигурно је да то није било ни мало лако,поготово када је лоше време. Отварањем школе сада смо им омогућили да се посвете својим привредним активностима,односно пољопривредним пословима који су морали да запостављају у предходним годинама. Локална самоуправа је овим чином показала да настоји да  води рачуна о свим деловима своје територије,рекао је он и додао да се отварањем школе настоји помоћи младима да остану и живе у својим родним крајевима и да не буду препуштени сами себи.

Члан Општинског већа задужена за просвету Маја Ранђеловић изјавила је да ће се у школи у Товрљану поново чути школско звоно.

– Захваљујући напорима локалне самоуправе,Министарства просвете и породици Шмигић,који су доделили и опремили учионицу,школа у Товрљану поново је,након 21 године прекида,кренула са радом. Оно што је добро јесте да ће наредне године број ђака у овој школи бити већи,рекла је она.

Директор ОШ “Светислав Мирковић Ненад” из Мале Плане Горан Марјановић рекао је да ову школу похађа 240 ђака,од којих 150 у матичној школи.

Он је истакао да у издвојеном  одељенима у Доњој Бресници,Доњој Топоници,Великој Плани,Белољину,Туларима,Конџељу и другим прокупачким селима наставу похађа 90 ученика.

По речима директора школе истурено одељење школе у Товрљану отворено је великим ангажовањем руководства локалнесамоуправе.

Ученицима школе председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић доделио је школске торбе и прибор,а песник Драган Борисављевић више примерака своје књиге “Аврам".    

tovrljane%201

Величина слова: