Novi aparati u biohemijskoj laboratoriji
31. avgusta 2015.
Spremni za novu školsku godinu
2. septembra 2015.
Prikaži sve

Predsednik Opštine obišao školu u Tovrljanu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 

tovrljane

Nakon 21 godine prekida četvororazredna škola u selu Tovrljane ponovo će početi sa radom. Nastavu u ovoj školi u školskoj 2015/2016 pohađaće četiri učenika. Tim povodom ovu školu,koja će raditi kao izdvojeno odeljenje Osnovne škole “Svetozar Mirković- Nenad” iz Male Plane,posetio je predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i član Opštinskog veća zadužena za prosvetu Maja Ranđelović.

Tokom boravka u školi i razgovoru sa meštanima Tovrljana,Arbanaške,Kruševice i drugih okolnih sela predsednik Paunović je naglasio da lokalna samouprave,gde god za to postoje uslovi,nastoji da izađe u susret građanima u rešavanju određenih problema.

– Šta znači otvaranje ove škole u selu najbolje znaju roditelji mališana koji su svoju decu do škole i u povratku vozila i po 40 kilometara. Sigurno je da to nije bilo ni malo lako,pogotovo kada je loše vreme. Otvaranjem škole sada smo im omogućili da se posvete svojim privrednim aktivnostima,odnosno poljoprivrednim poslovima koji su morali da zapostavljaju u predhodnim godinama. Lokalna samouprava je ovim činom pokazala da nastoji da  vodi računa o svim delovima svoje teritorije,rekao je on i dodao da se otvaranjem škole nastoji pomoći mladima da ostanu i žive u svojim rodnim krajevima i da ne budu prepušteni sami sebi.

Član Opštinskog veća zadužena za prosvetu Maja Ranđelović izjavila je da će se u školi u Tovrljanu ponovo čuti školsko zvono.

– Zahvaljujući naporima lokalne samouprave,Ministarstva prosvete i porodici Šmigić,koji su dodelili i opremili učionicu,škola u Tovrljanu ponovo je,nakon 21 godine prekida,krenula sa radom. Ono što je dobro jeste da će naredne godine broj đaka u ovoj školi biti veći,rekla je ona.

Direktor OŠ “Svetislav Mirković Nenad” iz Male Plane Goran Marjanović rekao je da ovu školu pohađa 240 đaka,od kojih 150 u matičnoj školi.

On je istakao da u izdvojenom  odeljenima u Donjoj Bresnici,Donjoj Toponici,Velikoj Plani,Beloljinu,Tularima,Kondželju i drugim prokupačkim selima nastavu pohađa 90 učenika.

Po rečima direktora škole istureno odeljenje škole u Tovrljanu otvoreno je velikim angažovanjem rukovodstva lokalnesamouprave.

Učenicima škole predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović dodelio je školske torbe i pribor,a pesnik Dragan Borisavljević više primeraka svoje knjige “Avram".    

tovrljane%201

Veličina slova: