Дочек Српске Нове године
6. јануара 2015.
Ниске температуре погодују озимим културама
9. јануара 2015.
Прикажи све

Председник посетио прворођену бебу у Прокупљу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

bebaa1              bebaa3

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић посетио је прокупачко породилиште Опште болнице „Др Алекса Савић“ и прворођеној беби у општини Прокупље,малој Вишњи и њеној мајци Ивони Ђевори уручио поклоне. Пауновић је у име Општине Прокупље даривао бебу са 50 хиљада динара и беби-пакетом за новорођенчад. 

– И ове године,као и претходних,локална самоуправа додељује новчану помоћ и пакет првој новорођеној беби из наше општине,што је знак пажње и наше заједничке жеље да се што више деце рађа и тиме подстакнемо наталитет у овом крају,изјавио је председник Пауновић.

Он је истакао да мајкама са више деце,који се налазе у тешкој материјалној ситуацији,локална самоуправа у сарадњи са другим надлежним службама у Општини,пружа различите видове помоћи.

Начелник Службе гинекологије и акушерства др Ненад Радмановић рекао је да је у прокупачком породилишту,које покрива подручје четири општине Топличког управног округа,прошле године рођено 690 беба.

– У последњих седам година број новорођених беба у прокупачком породилишту креће се од 500 до 670 беба,рекао је он и додао да је тај број протекле године нешто повећан.

Након посете председник Општине се задржао у разговору са лекарима Гинекологије и акушерства и упознао се са проблемима јединог породилишта за све четири Топличке општине. Из овог разговора проистекла је иницијатива за формирање једног заједничког хуманитарног фонда,који би окупио представнике топличких општина за помоћ породилишту.

Такође је предложено председнику да се формира и заједнички новчани фонд за награђивање прворођене бебе,у који би средства уплаћивале све општине,а награду добијала прва беба која се роди у Новој години без обзира из које општине долази.

На прву бебу у 2015. години у општини Прокупље чекало се шест дана. Девојчица Вишња Ђевори,тешка 3,3 килограма и дуга 52 центиметра,дошла је на свет око 22 сата на Бадње вече.

bebaa%202

   
Величина слова: