У сусрет пролећу
17. априла 2015.
Књига о познатом рок музичару
21. априла 2015.
Прикажи све

Председник са привредницима села Нова Божурна

Predsednik%20sa%20privatnicima1

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић са сарадницима,разговарао је са привредницима села Нова Божурна о решавању одређених проблема на које наилазе привредници овог дела прокупачке општине.

– Један од стратешких циљева руководства локалне самоуправе јесте да се створи такав привредни амбијент у коме ће привредници да проширују своје производне капацитете,а самим тим да упосле нову радну снагу. Због тога смо дошли у Нову Божурну,у којој већ ради неколико добрих фирми,а које запошљавају више од стотину радника,изјавио је Пауновић и додао да је интерес привредника и руководства Општине да се заједнички решавају одређени проблеми.

Представници „Грини ин Интернатионал“ д.о.о. из Књажевца – погон Нова Божурна,рекли су да у својим производним халама за стално имају 40,а у сезони откупа и прераде воћа упосле сезонски још 20 радника. Они су истакли да на инострано тржиште извозе од 800 до 900 тона готових производа.

– Највећи проблем са којим се привредници овог дела прокупачке општине сусрећу су недостатак воде и канализационе мреже. У решавању овог проблема,осим привредника,требало би да се укључи локална самоуправа и становништво села,изјавили су представници ове фирме.

„Прогас“ запошљава 20,а „ЕХИТ“ 25 радника. И представници „РИЧ-а“,„Кокан-Рено-а“ истакли су да би изградњом водоводне и канализационе мреже могли да унапреде и прошире своју производњу.

Члан Општинског већа задужен за инфраструктуру Филип Јовановић рекао је да су за решавање водоснабдевања у селима Нова Божурна,Бабин Поток,Ново Село и Бериље планирана буџетска средства у износу од 15 милиона динара.

– Добро је што су привредници свих фирми из Нове Божурне изразили спремност да делом учествују у финансирању изградње појединих инфраструктурних објеката,изјавио је он.

Представник Регионалне привредне коморе Ниш Драган Пауновић сматра да би што пре требало да се крене са израдом пројектне документације за изградњу водоводне и канализационе мреже и да ће се након тога знати која је вредност ових радова.

Директор ЈКП „HAMMEUM“ Владимир Новаковић је нагласио да прво треба кренути са геолошким испитивањима о извориштима воде,па тек онда кренути са израдом пројектне документације. Према његовим речима,могућност за прукључење села Нова Божурна на постојећи градски водовод не постоји.

Након састанка председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић рекао је да је добро што код привредника постоји опредељење да делом учествују у решавању одређених комуналних проблема и да ће се у најскорије време кренути са одређеним испитивањима о извориштима воде на овим локалитетима.   

Predsednik%20sa%20privatnicima    

Величина слова: