Задовољни постигнутим резултатима
18. септембра 2015.
Професионална итранспарентна подршка медијима
22. септембра 2015.
Прикажи све

Председник Србије посетио Блаце


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 predsednik1 predsedni2

У селу Гргуре код Блаца одржана је 6. по реду манифестација под називом Село слави шљиву.Традиционалну привредно-културну манифестацију,као и претходних година,посетио је председник Републике Србије Томислав Николић са сарадницима. Манифестацији су,поред више хиљада посетилаца из све четири општине Топлице, присуствовали и амбасадори Руске Федерације,Кине и Белорусије и отправница послова амбасаде Венецуеле,представници политичког,привредног и културног живота Топлице,народни посланик у Скупштини Србије из Прокупља др Дарко Лакетић,начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић и руководство прокупачке локалне самоуправе које је предводио председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић.

pozdrav predsednik%20govori

– Ја сам председник Србије на кратко а пријатељ села Гргуре за вечито,тако да ћете морати да ме трпите и када ми истекне мандат. Оно што ви славите је слава раду. Нећу да вас заборавим све док радите и производите. Знам ја муке нашег сељака јер и сам радим у свом селу када имам слободног времена. Садите воће и производите здраве плодове,без употребе пестицида. То је наша перспектива. Србија ће за две године бити просперитетна земља у којој ће народ боље живети него што је то сада случај,рекао је председник Николић и додао да свако треба да воли своје село,као што он воли своје Бајчинце.

Многобројним грађанима у име организатора општине Блаце и МЗ Гргуре обратио се и председник блачке општине Иван Бургић.

– По производњи шљиве блачка општина налази се на првом месту у Србији. Добро је што су манифестацију,поред многобројних привредника,посетили и амбасадори највећих земаља света. Свим гостима предочили смо могућности подизања нових засада шљиве и другог воћа,као и успостављања пословних односа са инвеститорима и купцима из земље и иностранства,рекао је Бургић и нагласио да је ова манифестација одржана захваљујући Боривоју Перовићу,начелнику Одељења за обезбеђење председника Србије,родом из Гргура.

predsednik%20diplomate%2011 predsednik%20nasi

Председник Николић обишао је производне погоне дестилерије М I M I” у Блацу где је разговарао са привредницима Топлице.

Народни посланик у Скупштини Србије из Прокупља др Дарко Лакетић напомиње да је добро што у последње време многи министри и службеници из Владе Србије долазе у Топлицу.

– Да Влада Србије жели равномеран развој свих крајева доказ је и посета председника Републике Томислава Николића,као и многих министара и државних секретара општина Топличког управног округа.И поред тешке економске ситуације,не само у нашој земљи,него и у свету,Влада Србије настоји да својим радом и многим мерама привуче иностране инвеститоре,  да свој капитал улаже у производне погоне у нашој земљи. Сигурно је да ће планирана изградња ауто-пута Ниш-Приштина много значити за све општине Топлице. Изградњом овог ауто-пута привреда ће добити већи замах,биће отворена нова радна места,а самим тим и стандард становника ће бити већи,рекао је Лакетић и додао да су могућности привредног развоја у Топливе недовољно искоришћени  и да треба учинити све да се покрену привредни токови.

 Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић наглашава да су привредници Топлице председнику Србије Томиславу Николићу предочили развојне могућности овог дела наше земље и тешкоћа са којима се сусрећу у свом раду.

predsednik%20masine predsednik%20rucak

– Привредници Топлице председника Николића упознали су са привредним активностима и могућностима даљег развоја. Познато је да је прокупачка општина по производњи облачинске вишње прва у Србији. Могућности за развој и унапређење других грана привреде постоје. Локална самоуправа,у складу са својим овлашћењима и могућностима,чини све да привуче што већи број домаћих и иностраних инвеститора. Могућности за развој других грана привреде,осим пољопривреде,постоје не само у Прокупљу,него и у другим општинама Топличког управног округа,рекао је Пауновић и додао да је добро што овај део Србије у последње време посећују многи државни службеници из Београда и амбасадори.

У културном делу програма наступила је певачица Драгана Мирковић,Милан Топалко,Алтер его бенд и КУД из Трстеника. 

Величина слова: