Превентивна акција „Матура“
17. маја 2017.
Потребна додатна прихрана пчела
19. маја 2017.
Прикажи све

Представљени резултати Европског ПРОГРЕСА


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 progres1

Представници развојног програма Европски ПРОГРЕС одржали су у Пролом Бањи састанак управног одбора,на којем су представили резултате рада у претходном периоду.

Састанку су присуствовали и представници општина које су обухваћене овим програмом и оцењено је да су већ видљиви ефекти појединих активности међу којима се истиче  напредак у области инфраструктуре. Наиме,40 главних пројеката припремљених уз подршку Европског ПРОГРЕС-а  могу да привуку потенцијелне инвеститоре у вредности од 29 милиона евра. До сада је 15 локалних самоуправа са овим пројектима конкурисало за финансирање радова код различитих државних институција а четири општине су већ добиле донације од 1,5 милиона евра.

progres2

Честитајући представницима 34 програмске општине на до сада оствареним резултатима,директорка Швајцарске канцеларије за сарадњу ,Ursula Lojbli је истакла напредак који је постигнут у области доброг управљања и додала да такав вредан рад на усвајању и примени ових принципа треба наставити и у будућности,све у складу са Меморандумом о разумевању које су све локалне самоуправе потписале  у новембру 2015. године.

-Влада Швајцарске је опредељена да настави подршку локалним самоуправама у Србији,а што боље резултате постигнете до завршетка ЕУ ПРОГРЕС-а,та подршка је извеснија,а што је још важније,добробит за становништво ће бити већа,истакла је Ursula Lojbli. Она је  стога додала  да позива све партнере да уложе максимални труд како би се програм успешно завршио.

Grem Tindal,менаџер Европског ПРОГРЕС-а је истакао важност подршке предузетништву која је такође показала добре резултате.

-До сада је омогућено  покретање 79 предузећа у власништву жена,младих и припадника рањивих група,док су новоотворена предузећа током првих месеци рада запослила скоро 100 нових радника и радница,рекао је Tindal.

И пројекат подршке локалним пореским управама у 16 општина,који је подразумевао унапређење ефикасности рада и ажурирање базе података пореских обвезника,према спроведеним анализама показује да ће општине повећати приходе у просеку за 11 посто.

Европска унија и Влада Швајцарске су преко Европског ПРОГРЕС-а подржале 248 пројеката који доприносе друштвеном и економском развоју 34 локалне самоуправе на југоистоку и југозападу Србије,а 136 пројеката је већ завршено.

Величина слова: