Novi projekti za rešavanje vodosnabdevanja
1. septembra 2014.
Pojačana kontrola saobraćaja u blizini škola
3. septembra 2014.
Prikaži sve

Predstavnici Opštine posetili škole

DSC_3280 DSC_3308

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i većnik za resor prosvete i socijalne politike Milan Aranđelović 1. septembra posetili su Osnovnu školu „Ratko Pavlović Ćićko“ i srednju Tehničku školu „15. maj“. Ovom prilikom oni su se upoznali sa postojećim uslovima rada u ovim dvema školama.

Ovde smo da bismo videli da li je sve spremno za početak nove školske godine i da u hodu pomognemo ukoliko nešto nedostaje. Ovom prilikom moram da naglasim da se Opština već potrudila da obezbedi potrebna sredstva,kako bi sve škole spremno dočekale učenike,istakao je predsednik Paunović i objasnio da su sredstva bila namenjena funkcionalnom i pravilnom sprovođenju procesa nastave. Prema njegovim rečima sve škole u gradu i na terenu su okrečene i obezbeđena su sva sredstva za nabavku dnevnika i rad nastavnika.

DSC_3310 DSC_3319

U prethodnom periodu,prema mišljenju većnika za prosvetu Milana Aranđelovića,nije bilo dovoljno ulaganja u održavanje školskih objekata.

U narednom periodu,a posebno u novoj budžetskoj godini, predvidećemo sredstva za nove investicije i rešavanje ključnih nedostataka u školama,recimo kao što su sala za fizičko vaspitanje i nefunkcionalni mokri čvorovi,ali i druge stvari koje onemogućavaju nesmetan rad u školama,naglasio je Aranđelović.

Direktorka Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“ Maja Aranđelović rekla je da škola na čijem čelu se nalazi spremno dočekuje novu školsku godinu i naglasila da je javna nabavka za ogrev već sprovedena i da je prva isporuka uglja već stigla za školsku kotlarnicu.

Posetivši srednju Tehničku školu „15. maj“ predsednik Opštine Paunović izrazio je veliko zadovoljstvo onim što je video u samoj školi,a što je oslikavalo veliki rad i angažovanje ljudi koji rade u njoj. Škola je u toku leta bila pravo gradilište zarad kvalitetnijih i boljih uslova u kojima će deca učiti.

DSC_3334 DSC_3362

Na stvaranju što boljih uslova za rad nastavnika i đaka ove škole bili su angažovani baš svi u zavisnosti od mogućnosti. To smo radili sa velikim uživanjem,a posebno bih istakao važnost angažovanja naših sadašnjih,ali i nekadašnjih đaka,koji su uvek tu da pomognu kad zatreba,naglasio je direktor Miodrag Đurović.

Zahvaljujući takvom radu škola je dobila nove mokre čvorove,za čiju je rekonstrukciju finansijsku podršku dalo resorno ministarstvo,uveden je internet u svakoj učionici i asfaltirano 600 kvadrata školskog dvorišta. Samo tokom prošle školske godine rekonstruisan je krov zgrade i renovirani kabineti.

 

DSC_3354

Veličina slova: