Гости из Француске обишли Плочник
25. маја 2015.
Ђаци и професори у радној акцији
27. маја 2015.
Прикажи све

Премијерно приказан филм о Прокупљу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

FRfilm1

Пред бројним посетиоцима,међу којима су били и гости из Француске,у Галерији Фил-арт премијерно је приказан документарни филм о Прокупљу.

– Овај филм представља својеврсну презентацију нашег града,а у пола сата,колико траје,потрудили смо се да ставимо све значајне културно историјске знаменитости наше општине,али и целе Топлице,истакао је редитељ Жикица Јовановић и додао да је сценариста филма новинарка Мирјана Марић.

Филм је титлован на француски језик,тако да ће моћи да се приказује и у Француској.

FRfilm2 FRfilm3

– Све ово време уживали смо у вашем граду и врло нам је жао што одлазимо. О вашем гостопримству причаћемо и у нашем Епону и однећемо најлепше утиске. И филм је одличан,јер смо се,гледајући га,подсетили неких ствари које смо већ посетили овде у Прокупљу,нагласио је саветник за културу у граду Епон Паскал Дагори.

Госте из Француске,који су били одушевљени збирком уметничких предмета и антиквитета,као и намештајем из царске Русије у Галерији,поздравио је и домаћин Божидар Филиповић.

Заменик председника Општине Илија Ђедовић и домаћин вечери Божидар Филиповић поклонили су градоначелнику Епона Ги Милеру осликане симболе српства на столици троножац и тестију,а он њима симболе свог града.

FRfilm4 FRfilm5

Глумци позоришта „Хистрион“ овом приликом извели су одломак из представе „Ближи небу“,са којом су освојили бројне награде на фестивалима. Вече је употпуњено прелепим нотама које су долазиле са гитара Ивице Траиловића и Војислава Миленковића,као и певањем на француском језику у извођењу Милице Раденковић и Вељка Траиловића.   

FRfilm6

Величина слова: