Ostvaren suficit u poslovanju sa inostranstvom
14. avgusta 2015.
Realizuju projekat „I ruke govore“
18. avgusta 2015.
Prikaži sve

Prevencijom protiv nasilja u porodici

 nasilje-u-porodici

U  cilju prevencije  sprečavanja nasilja u porodici i nasilja nad ženama,Policijska uprava u Prokuplju organizovala je sastanak  sa predstavnicima  ustanova i insistucija koje se bave ovim problemom

Prema rečima koordinatora aktivnosti na polju prevencije suzbijanja nasilja u porodici,Valentine Radić,na sastanku su izneti zaključci Odbora za ljudska i manjinska prava Narodne skupštine Republike Srbije,koji se odnose na mere i predloge za što efikasnije suzbijanje nasilja u porodici i nasilja nad ženama.

–  Cilj ovakvih sastanaka je što efikasnija saradnja i zaštita žrtava porodičnog nasilja,kao i dogovor oko daljih aktivnosti vezanih za ovu problematiku. Takođe smo doneli i smernice za formiranje zajedničkog tima pod vođstvom javnog tužioca,koji će biti formiran od predstavnika svih nadležnih institucija,kao i potreba za osnivanje Sigurne kuće,za žrtve nasilja na teritoriji Topličkog okruga,istakla je Valentina Radić.

 Prema podacima PU Prokuplje,za prvih sedam meseci ove godine registrovano je 51 slučaj nasilja nad ženama i porodičnog nasilja,dok je za isti period u prošloj godini podneto 74 krivičnih prijava .

U cilju suzbijanja nasilja,organizovane su brojne aktivnosti ,tribine,predavanja,radionice,kako bi se što više širila informacija o nasilju kao sve učestalijem problemu i merama koje se preduzimaju protiv nasilnika.

Nasilje u porodici je bila tema tokom protekle godine u svim školama na teritoriji Topličkog okruga,u okviru projekta „Stop nasilju“ koji sprovodi PU Prokuplje ,kao i aniz drugih akcija  u okviru kojih  je građanima deljen propagandni materijal.

 

.

 

 

Veličina slova: