Srećan Božić
6. januara 2016.
Ozime kulture u dobrom stanju
12. januara 2016.
Prikaži sve

Preventivno delovanje inspektora na terenu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Inspekcija%20TO

Načelnik Topličkog upravnog okruga dr Nebojša Vukadinović održao je sastanak sa šefovima odseka republičke tržišne,veterinarske,vodoprivredne,fitosanitarne i inspekcije rada,na kojem se analizirao rad inspekcijskih službi u 2015. godini.

Prema rečima dr Vukadinovića,osnovni zadatak inspektora je da svojim radom na terenu preventivno utiču na otklanjanje uočenih nedostataka.

– Iako sa manjim brojem izvršilaca,tokom prošle godine izvršeno je više od 8.200 inspekcijskih nadzora na teritoriji Prokuplja,Blaca,Kuršumlije i Žitorađe. Osim rada u Toplici,pojedine inspekcijske službe bile su angažovane i u drugim okruzima u Srbiji,rekao je on i dodao da su inspektori,osim po službenoj dužnosti,uvek izlazili na teren po zahtevu ili prijavi građana ili udruženja.

U svojim izlaganjima inspektori su naglasili da je međusobna saradnja inspekcijskih službi bila izuzetno dobra i da su tokom rada imali i veliku pomoć od strane službenih lica Policijske uprave Prokuplja i nadležnih pravosudnih organa.

Jedan od osnovnih zadataka inspektora je da preventivno deluju,a ne da se odmah krene sa kažnjavanjem,rečeno je na sastanku i naglašeno da inspektori samo sprovode zakonom propisane mere.

– U ovoj godini očekuje se još veće angažovanje inspekcijkih službi na terenu. Borba protiv sive ekonomije,rada na crno,za bezbednost i zdravlje na radu,provera prometa robe životinjskog porekla i zdravstvene ispravnosti poljoprivrednih proizvoda samo su neki od poslova kojima će se još više posvetiti pažnja,rekao je Vukadinović i dodao da će se ovakvi sastanci tokom godine održavati svaka tri meseca,kako bi građani Toplice bili upoznati sa radom inspekcijskih organa.   

Veličina slova: