Неопходна безбедност свих учесника у саобраћају
2. децембра 2015.
Литерарни конкурс за основце
4. децембра 2015.
Прикажи све

Презентација производа на семинару


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

prezentacija%20proizvoda%201

Под покровитељством Министарства пољопривреде и заштите животне средине,а у организацији Института за примену науке у пољопривреди,на Златибору се од 1. до 3. децембра одржава семинар саветодаваца из пољопривредно стручних и саветодавних служби Србије (ПСС). На овим седмим по реду сусретима саветодаваца,који се одржавају под мотом “Са речи на дела – да оживе наша села”,учешће су узели и многобројни представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине,амбасадори појединих земаља,стручњаци из многих научно-истраживачких институција и установа,као и  произвођачи пољопривредне опреме и производа.

Саветодавац ПСС Прокупља Душка Петровић рекла је да су на овим сусретима на Златибору присутни саветодавци из 34 саветодавне службе Србије.

– На тродневном скупу пољопривредних стручњака саветодавци ће се упознати са најновијим тенденцијама у пољопривреди Европске уније,изазовима пред којима се налази пољопривреда Србије,а биће размењена и искуства и мишљења о раду служби у протеклим годинама,изјавила је она и додала да се ови семинари организују и ради усавршавања и стицања нових знања самих саветодаваца.

Једна од новина овог семинара је та што се на њима по први пут представљају и дегустирају пољопривредни производи.

На штанду прокупачког ПСС изложени су производи из Топличких винограда из Гојиновца,фирме “БОКИ” из Доње Топонице,млекаре “Калча” из Шишмановца,удружења пчелара “Јастребац” и “Пчелица”,као и других фирми из Прокупља.

Своје производе изложиле су и многобројне фирме и пољопривредни произвођачи из Куршумлије,Блаца и Житорађе.

– Новине које смо чули на овом семинару презентоваћемо топличким пољопривредницима током организовања зимске школе у све четири општине Топличког управног округа,рекао је директор ПСС Прокупља Александар Радуловић и додао да се ови традиционални сусрети топличких пољопривредника одржавају средином децембра.

prezentacija%20proizvoda    

Величина слова: