Neophodna bezbednost svih učesnika u saobraćaju
2. decembra 2015.
Literarni konkurs za osnovce
4. decembra 2015.
Prikaži sve

Prezentacija proizvoda na seminaru


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

prezentacija%20proizvoda%201

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine,a u organizaciji Instituta za primenu nauke u poljoprivredi,na Zlatiboru se od 1. do 3. decembra održava seminar savetodavaca iz poljoprivredno stručnih i savetodavnih službi Srbije (PSS). Na ovim sedmim po redu susretima savetodavaca,koji se održavaju pod motom “Sa reči na dela – da ožive naša sela”,učešće su uzeli i mnogobrojni predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine,ambasadori pojedinih zemalja,stručnjaci iz mnogih naučno-istraživačkih institucija i ustanova,kao i  proizvođači poljoprivredne opreme i proizvoda.

Savetodavac PSS Prokuplja Duška Petrović rekla je da su na ovim susretima na Zlatiboru prisutni savetodavci iz 34 savetodavne službe Srbije.

– Na trodnevnom skupu poljoprivrednih stručnjaka savetodavci će se upoznati sa najnovijim tendencijama u poljoprivredi Evropske unije,izazovima pred kojima se nalazi poljoprivreda Srbije,a biće razmenjena i iskustva i mišljenja o radu službi u proteklim godinama,izjavila je ona i dodala da se ovi seminari organizuju i radi usavršavanja i sticanja novih znanja samih savetodavaca.

Jedna od novina ovog seminara je ta što se na njima po prvi put predstavljaju i degustiraju poljoprivredni proizvodi.

Na štandu prokupačkog PSS izloženi su proizvodi iz Topličkih vinograda iz Gojinovca,firme “BOKI” iz Donje Toponice,mlekare “Kalča” iz Šišmanovca,udruženja pčelara “Jastrebac” i “Pčelica”,kao i drugih firmi iz Prokuplja.

Svoje proizvode izložile su i mnogobrojne firme i poljoprivredni proizvođači iz Kuršumlije,Blaca i Žitorađe.

– Novine koje smo čuli na ovom seminaru prezentovaćemo topličkim poljoprivrednicima tokom organizovanja zimske škole u sve četiri opštine Topličkog upravnog okruga,rekao je direktor PSS Prokuplja Aleksandar Radulović i dodao da se ovi tradicionalni susreti topličkih poljoprivrednika održavaju sredinom decembra.

prezentacija%20proizvoda    

Veličina slova: