Нови пут на Пасјачи
13. јуна 2017.
Општина подржала пацијенте са дијализе
15. јуна 2017.
Прикажи све

Презентована Стратегија развоја ГИС-а


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

gis

У Општини Прокупље данас је одржан састанак радне групе за израду Географског информационог система,на којем је презентована Стратегија развоја ГИС Општине Прокупље.

Састанку су поред представника Општине Прокупље присуствовали и представници Јавног комуналног предузећа „Хамеум“ који су директно укључени  у сталну имплементацију  пројекта увођења ГИС-а,представници  Европског ПРОГРЕС-а који финансира овај пројекат,као и представници консултантске куће која је израдила овај документ.

-Што се тиче самог документа,он је завршна фаза у процесу имплементације  ГИС-а у Општини Прокупље,пројекат који финансира  Европски ПРОГРЕС и Општина Прокупље,а реализује се од  2015. године. У оквиру овог пројекта набављена је најсавременија компјутерска опрема,софтвер и обучени кадрови за коришћење ГИС-,казала је  члан Општинског већа Маја Башић.

Према њеним речима,Стратегија развоја ГИС Општине Прокупље садржи  приоритетне области за развој у ГИС-у.  Скупштина Општине Прокупље је прошле године донела одлуку о увођењу и развоју ГИСА у општини Прокупље,тако да ће ова Стратегија  која је стратешки документ бити усвојена  на  Скупштини и самим тим постати обавезујућа за наредни период развоја ГИС-а.

 

Величина слова: