Novi put na Pasjači
13. juna 2017.
Opština podržala pacijente sa dijalize
15. juna 2017.
Prikaži sve

Prezentovana Strategija razvoja GIS-a


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

gis

U Opštini Prokuplje danas je održan sastanak radne grupe za izradu Geografskog informacionog sistema,na kojem je prezentovana Strategija razvoja GIS Opštine Prokuplje.

Sastanku su pored predstavnika Opštine Prokuplje prisustvovali i predstavnici Javnog komunalnog preduzeća „Hameum“ koji su direktno uključeni  u stalnu implementaciju  projekta uvođenja GIS-a,predstavnici  Evropskog PROGRES-a koji finansira ovaj projekat,kao i predstavnici konsultantske kuće koja je izradila ovaj dokument.

-Što se tiče samog dokumenta,on je završna faza u procesu implementacije  GIS-a u Opštini Prokuplje,projekat koji finansira  Evropski PROGRES i Opština Prokuplje,a realizuje se od  2015. godine. U okviru ovog projekta nabavljena je najsavremenija kompjuterska oprema,softver i obučeni kadrovi za korišćenje GIS-,kazala je  član Opštinskog veća Maja Bašić.

Prema njenim rečima,Strategija razvoja GIS Opštine Prokuplje sadrži  prioritetne oblasti za razvoj u GIS-u.  Skupština Opštine Prokuplje je prošle godine donela odluku o uvođenju i razvoju GISA u opštini Prokuplje,tako da će ova Strategija  koja je strateški dokument biti usvojena  na  Skupštini i samim tim postati obavezujuća za naredni period razvoja GIS-a.

 

Veličina slova: