Završetak platoa Doma kulture pre roka
16. decembra 2017.
Novi atarski putevi
19. decembra 2017.
Prikaži sve

Prezentovani proizvodi iz Toplice


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 pss%201 

Na seminaru savetodavaca Poljoprivredno stručnih službi (PSS) Srbije od 12. do 14. decembra na Zlatiboru,prezentovani su i poljoprivredni proizvode iz Toplice.

Širok  asortiman  proizvoda privukao je veliku pažnju mnogobrojnih  eminentnih srpskih poljoprivrednih stručnjaka i posetilaca na  tradicionalnim susretima savetodavaca,  koji je po deveti put organizovalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Institut za primenu nauke u poljoprivredi.

Vinarija „Toplički vinogradi“ iz Gojinovca i poljoprivredno gazdinstvo Dragana Maletića  iz Velike Plane izložili su razne vrste vina a med  udruženje pčelara  „Jastrebac“ .  „Boki  food“ iz Donje Toponice oduševio je posetioce mnogobrojnim prehrambenim proizvodima, a  organskim  proizvodima  poljoprivredno gazdinstvo Ljubinka Vasiljevića iz Gornje Rečice i Voćarstko-vinogradarska zadruga „Maxim-s Confort“ iz prokupačkog sela Gornja Stražava.

Na štandu PSS Prokuplje blačka mlekara „Lazar“ prezentovala je mnogobrojne proizvode iz svog širokog proizvodnog programa, a  na štandu su se našli i sokovi od šumskog voća poljoprivrednog  gazdinstva Mitrović Marka iz Kuršumlije.

-Ovogodišnji susreti održani su pod sloganom „Na pragu mog gazdinstva“. Tokom trodnevnog trajanja seminara upoznali smo se sa novim tehnologijama i dostignućima u oblasti ratarstva, voćarstva, zaštite bilja, stočarstva koja se primenjuju u evropskim zemljama, kao i mogućnostima korišćenja sredstava iz IPARD fondova Evropske unije, izjavili su savetodavci PSS  Prokuplje Duška Petrović, Snežana Jović i Dragan Tonić.

Prema njihovim rečima ovaj seminar je iskorišćen  i za razmenu iskustva o radu savetodavnih službi i mogućnostima unapređenja rada.

U cilju edukacije poljoprivrednih proizvođača   u najskorije vreme biće održana i zimska škola, koju tradicionalno organizuje prokupačka  PSS.  O aktuelnim temama i novinama u oblasti poljoprivrede predavanja će se održati u sve četiri opštine Topličkog okruga.   

Veličina slova: