Председник обишао радове на кориту реке Топлице
20. фебруара 2015.
„Луди поток“ и „Орлов Лет“ Богдана Радуловића
24. фебруара 2015.
Прикажи све

Презентовани туристички потенцијали Прокупља


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Sajam%20turizma%204 Sajam%20turizma%202

На 37. Сајму туризма,који је од 19. до 22. фебруара одржан у Београду,своје туристичке потенцијале презентовало је близу 1.100 излагача из земље и 50 земаља света. На овој највећој домаћој туристичкој манифестацији у Србији,која је одржана под слоганом „Искористи тренутак“,представљени су и туристички потенцијали Прокупља,Блаца и Куршумлије.

Током четвородневног трајања Сајма штандове топличких општина обишли су начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић и председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић.

На овогодишњој смотри туристичких потенцијала Прокупље се представило у добром светлу. Многобројни посетиоци из земље и иностранства могли су се уверити којим туристичким и другим потенцијалима располаже наша општина.

– Локалитети Плочник,манастир у Ајдановцу,одмаралиште на Белом Камену,етно-село на Грепцу код села Клисурица,нетакнута природа,језера,гостољубивост Прокупчана и друге културно-историјске знаменитости је оно што туристи могу да виде у прокупачкој општини,рекао је председник Пауновић и нагласио да је био пријатно изненађен интересовањем посетилаца на штанду Општине Прокупље.

Sajam%20turizma%201 Sajam%20turizma%203

Председник Општине је изразио велико задовољство што је на Шестом међународном сајму вина своје производе многобројним посетиоцима представила  винарија „Топлички виногради“ из села Гојиновац код Прокупља.

Пауновић је истакао да је понуда квалитетних белих и црних вина винарије „Топлички виногради“ наишла на велико интересовање домаћих и страних посетилаца.

Према његовим речима наредне године треба обогатити и проширити садржај понуда,направити још квалитетнију презентацију свих потенцијала који могу да се пруже домаћим и иностраним туристима.

Начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић изразио је велико задовољство садржајем којег су на Сајму понудиле топличке општине.

– Природне лепоте,Ђавоља варош,очувана животна средина,развој сеоског туризма и етно специјалитета,здравствени и ловни туризам,Пролом и Луковска бања,многобројне туристичке манифестације,богато културно-историјско наслеђе треба на прави начин искористити за развој разних облика туризма,изјавио је начелник Вукадиновић и додао да ти потенцијали још нису у довољној мери у потпуности искоришћени.

Према његовим речима туристички потенцијали Топлице могу се још боље презентовати и искористити кроз удруживање у кластере,као што то већ постоји у западној и централној Србији и Војводини.

Начелник Округа је посебно похвалио наступ „Топличких винограда“ на Сајму вина великом понудом квалитетних вина.

Директор Туристичке организације Прокупља Горан Шљивић рекао је да су они задовољни наступом на Сајму и посетом коју се имали на заједничком штанду са Општином Блаце. 

Величина слова: