Leoni razmatra proširenje kapaciteta
5. novembra 2015.
Jesenja setva u punom jeku
9. novembra 2015.
Prikaži sve

Prihvaćen projekat Opštine Prokuplje

prokuplje%20danas maja%20bacic%20vecnica

U okviru razvojnog programa EU Progres-a Opština Prokuplje će realizovati projekat pod nazivom Uvođenje geografskog informacionog sistema“( GIS). Ukupna vrednost projekta,kojeg finansira EU i Vlada Švajcarske,iznosi 88.620 evra. Od ukupnog iznos za ovaj projekat iz  budžeta Opštine biće izdvojeno 10% sredstava.

– Od 28 pristiglih projekata prihvaćeno je 11,među kojima i projekat Opštine Prokuplje,rekla je član Opštinskog veća zadužena za izradu projekata Maja Bašić i dodala da je jedan od ciljeva ovog projekta uspostavljanje institucionalnog okvira za funkcionisanje i razvoj GIS-a kako bi se unapredili tehnički i ljudski kapaciteti.

Realizacijom ovoga  unaprediće se saradnja između javnih institucija i opštinskih službi koje se bave prostornim planiranjem i povećati kvalitet i dostupnost prostornih podataka potencijalnim investitorima i građanima.

Osim lokalne samouprave u realizaciji projekta,koji treba da se završi za 18 meseci,biće uključeno i JKP “HAMMEUM”  i JP za urbanizam i uređenje Opštine Prokuplje. 

Veličina slova: